ON AIR . . . . . .

Predstavljen projekt ViCTour – Virual and cultural tourism

Projekt ViCTour – Virual and cultural tourism Projekt ViCTour – Virual and cultural tourism Foto: Vedran Vuleta

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije u Palači Srijem u Vukovaru, održana je Kick off konferencija projekta pod nazivom „ViCTour – Virual and cultural tourism“ (Virtualni i Kulturni Turizam). Konferencija je imala za cilj informirati širu lokalnu zajednicu o projektu, projektnim ciljevima i aktivnostima koje se planiraju provesti.

Projekt vrijedan 924.327,00 eura, financiran je od strane Interreg IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020, a s provedbom je započeo 15. lipnja 2017. i trajat će 28 mjeseci. Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije kaže da su kroz razne aktivnosti razvijali nove turističke rute kako bi istaknuli manje poznate stvari.

- Ovo je nastavak projekta „Zavičajnici“ kojim smo identificirali i podigli neke znamenite ljude koji su ovdje rođeni ili su u jednom dijelu svoga života živjeli na području Vukovarsko-srijemske županije. Od njih smo sačinili tematsku rutu imenom Zavičajnici. Radi se o osobama poput Lavoslava Ružičke, Ivana Kozarca, Nikole Iločkog i Svetog Ivana Kapistrana. Kroz suvremene tehnologije, odnosno, putem holograma turistima će biti prikazano kako su te osobe nekada živjele - rekla je Bušić Srpak i dodala kako vjeruje u veliki interes turista za ovaj kulturno turistički projekt.

Istaknula je kako se ovim projektom definitivno podiže razina atraktivnosti kulturno turističkih lokaliteta unutar Vukovarsko-srijemske županije, a lokacije će se dogovoriti naknadno tijekom realizacije projekta.

- Doista smo zadovoljni suradnjom s ostalim partnerima. Ovo nije prvi projekt koji provodimo na razini prekogranične suradnje. Ako imate dobre i kvalitetne partnere koji razumiju vaše ideje i vi njihove onda je uspjeh zagarantiran – naglašava Bušić Srpak.  

Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, a ostali partneri su Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, Turistička organizacija Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu, Ekonomski fakultet u Subotici i Fond „Europski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine.

- Projekt je započeo 15. lipnja 2017. godine i traje 28 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 924.327 eura. Od toga Europa sufinancira projekt s 85 posto što čini oko 785 tisuća eura. Kroz projekt će se nabaviti mnogobrojna ICT tehnologija, odnosno ta rješenja ćemo integrirati u postojeću turističku ponudu na ovom području.  Osim toga provest će se edukacija i studijsko putovanje turističkih vodiča iz Vukovara, Vinkovaca, Iloka, Novog Sada i Sremske Mitrovice – kazala je  Marija Mišić, voditeljica projekta ViCtour.

Zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro rekao je kako vjeruje u uspjeh projekta koji će po njegovim riječima za rezultat imati povećan turistički prirast.

- Naš zadatak kao trećeg projektnog partnera je napraviti operativni marketing plan na osnovu kojeg će se implementirati projekt. Napravit ćemo i promotivni film za oba područja i učestvovat na promociji projekta u medijima. Osim promotivnog filam tu je uključivanje projekta putem digitalnih i socijalnih mreža, tako da je naš zadatak promovirati regiju Srijem – rekla je Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine i dodala kako su na jednom projektu već surađivali s Osječko-baranjskom županijom. 

Pročitano 646 puta
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija