ON AIR . . . . . .

Održan 6. Regionalni sajam vježbeničkih tvrtki u organizaciji Ekonomske škole Vukovar

Ekonomska škola Vukovar već 6. Godinu organizira Regionalni sajam vježbeničkih tvrtki koji je i ove godine održan u sklopu Dana škole.

Po prvi puta svoje tvrtke učenici ekonomskih škola predstavili su u samom centru grada Vukovara. Uz virtualne tvrtke, srednjoškolci su prezentirali i stečeno znanje, vještine, odgovornost i samostalnost izvršavanja poslova i radnih zadataka. 

Prema riječima Mire Majstorović, ravnateljice Ekonomske škole Vukovar, učenici u trećem razredu osnivaju fiktivne tvrtke, vode fiktivne poslove, imaju fiktivni novac, tako da do kraja godine prođu kroz cijelo poslovanje. – Na ovaj način želimo promovirati cjelokupan proces rada i zalaganja učenika kroz te dvije godine, a oni pokazuju što su naučili i čime se bave njihove tvrtke te sklapaju poslovne susrete i nastavljaju poslovnu suradnju. – Rekla je Majstorović te istaknula  kako je cilj ovog sajma jačanje kompetencija učenika i razvijanje komunikacijsko prezentacijskih vještina, koje su od iznimne važnosti u njihovom pripremanju za tržište rada. – Kada naši učenici izađu na tržište rada, spremniji su u odnosu na one učenike koji nemaju ovakav princip rada. Također, nastojimo uspostaviti suradnju s poslodavcima iz stvarnog svijeta tržišta rada. – Naglasila je Majstorović dodavši kako su učenici zadovoljni ovakvim načinom rada jer nemaju puno teorijskog učenja, nego kroz praktičan rad stječu znanja i vještine.

Inače sajam je okupio 200-tinjak sudionika, učenika i njihovih mentora,  i posjetitelja, koji su sudjelovali u razmjeni kontakata i sajamskom poslovanju, a time i usavršavanju vještina vođenja virtualnih tvrtki. Osim učenika Ekonomske škole Vukovar, na sajmu su svoje tvrtke, predstavili i učenici iz Osijeka, Dalja, Valpova, Našica, Đakova, Belog Manastira, Vinkovaca i Zagreba. 

Pročitano 581 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Aktualnosti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija