ON AIR . . . . . .

MAŠA IMA HERC ZA MALE VUKOVARCE

Akcija „Imam herc za Mašu“ svojevremeno je ujedinila Vukovar, Hrvatsku i ljude izvan granica lijepe naše.

Uz pomoć dobrih ljudi koji su se odazvali ovoj akciji prikupljena su financijska sredstva za troškove u Zagrebu i za odlazak i boravak u Padovi gdje Mašu čeka transplatacija bubrega. Da i Maša ima herc za svoje male sugrađane dokazuje i donacija igračaka koju je Dječjem vrtiću Vukovar 1 u njezino ime donirao Igor Čuvalo, Mašin otac. – Supruga i ja bili smo dirnuti načinom na koji su nam pomogla ova dječica, njihovi roditelji i djelatnici dječjeg vrtića. Donacija igračaka je najmanje što možemo učiniti kako bismo im zahvalili. Vukovar je još jednom dokazao da ima veliko srce, a ova djeca su dokaz da je budućnost ovoga grada u dobrim rukama. – emotivan je bio Mašin otac kojeg je u dvorištu vrtića zagrljajem dočekala ravnateljica Mirjana Kulić.

Ona je zajedno sa svojim kolegama i organizirala akciju prikupljanja sredstava za pomoć unutar vrtića. – Onog trenutka kad smo saznali za Mašin slučaj nismo dvojili niti sekunde, velika srca smo se odazvali. Ovim putem bih htjela pohvaliti djelatnike vrtića i roditelje naše djece na svemu što su učinili kako bismo pomogli ovoj vukovarskoj obitelji - kazala je ravnateljica Kulić dodavši kako joj je iznimno drago što ih je posjetio Mašin otac – iz ovog čovjeka izbija ljudskost i toplina i vjerujem da je Maša topao osmijeh naslijedila upravo od svoga oca. Vjerujemo da će ova priča dobiti svoj konačan sretan završetak i želimo da Maša bude dio našeg kolektiva. Upravo zbog toga joj čuvamo počasno mjesto u vrtiću. – zaključila je Kulić
Untitled

Podsjetimo, Maša ima kongenitalni nefrotski sindrom NO 4.9, vrlo rijetku bolest bubrega, koja je do sada dijagnosticirana kod petero djece u Hrvatskoj. Pomoći joj može samo transplantacija bubrega, zahvat koji se na ovako malenoj djeci u Hrvatskoj ne radi. Takve transplantacije izvode se u samo nekoliko europskih bolnica, a za Mašu je opcija operacija u Padovi. Tretnutno prima peritonejsku dijalizu u kućnoj njezi u Zagrebu, za koju su se educirali upravo Mašini roditelji. U Padovu kreću 27. svibnja gdje će obaviti sve pretrage nakon kojih će se donijeti odluka kada će pristupiti operaciji transplatacije bubrega. Maši želimo svu sreću!

Pročitano 737 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Aktualnosti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija