ON AIR . . . . . .

Grad Vukovar postaje grad prijatelj ženskog poduzetništva

Edukacije počinju 26.rujna 2017. Edukacije počinju 26.rujna 2017. Foto: Grad Vukovar

Na inicijativu vukovarske gradske vijećnice, privatne poduzetnice i projektne menadžerice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra (VŽPC) dr.Mirjane Semenić Rutko, od jeseni se u Vukovaru pokreće ciklus besplatnih edukacija za sve poduzetnike i one koji to žele postati.

Rezultat je to suradnje Grada Vukovara i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra kroz projekt Grad – prijatelj ženskog poduzetništva. Tim je povodom u vukovarskoj gradskoj vijećnici održana konferencija za medije na kojoj se moglo više doznati o samom projektu.

Dr.Semenić Rutko pojasnila je otkud ideja. - Kao članica gradskoga vijeća i kao privatna poduzetnica već 14 godina u Vukovaru, ideja o edukaciji mladih ili onih malo starijih koji su spremni zakoračiti u poduzetništvo, učinila mi se idealnom jer rad u poduzetništvu nije jednostavan i podrazumijeva mnoštvo prepreka i zahtjeva koje treba ispuniti. Važno je da nam kao poduzetnicima na vrijeme ukažu na sve ono što trebamo odraditi. Ujedno smatram da mi je kao članici gradskog vijeća zadatak učiniti sve da građani Vukovara dobiju što je više moguće i da im se pruži prilika za napredak, proširenje znanja i poslova jer mi nismo ovdje samo radi sebe i svojih stranaka nego zbog naših građana. Također, meni je kao poduzetnici jako bitna vlastita prezentacija na tržištu koje je sve zahtjevnije i u tom smislu ovu edukaciju smatram važnom jer će poduzetnicima i onima koji to žele postati svakako pomoći. Znanje nam nitko ne može oduzeti – pojasnila je dr.Semenić Rutko.

TREĆI GRAD PO IZDVAJANJIMA ZA PODUZETNIKE PO STANOVNIKU

U vukovarskoj gradskoj upravi spremno su dočekali suradnju s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i pružili svu moguću podršku da se od jeseni ciklus besplatnih edukacija za poduzetnike organizira, moglo se čuti od Marijane Grubišić, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju.

-Nadamo se kako ćemo od ovoga projekta svi skupa imati koristi kao grad, odnosno da će i ovaj projekt doprinijeti povećanju broja zaposlenih osoba, otvaranju novih radnih mjesta i zadržavanju mladih u Vukovaru. Veselimo se budućoj suradnji, ovo je još jedna od inicijativa koje se naslanjaju na sve ono što Grad Vukovar čini za svoje poduzetnike i čime želi proširiti sliku kao najboljeg mjesta za ulaganje na području RH. Imali smo priliku svjedočiti tome da smo prema službenim podacima Ministarstva financija treći grad u Hrvatskoj po izdvajanju za poduzetnike po stanovniku. I ovaj je projekt nastavak brige za poduzetnike u našem gradu odnosno za sve one koji imaju ideju, koji su poduzetni u tome da je razviju i koji žele postati poduzetnici – istaknula je Grubišić.

BESPLATNE EDUKACIJE DO KRAJA GODINE

Edukacije započinju 26.rujna i bit će održavane svaki mjesec do kraja godine u prostorijama Poslovno-edukacijskoga centra BIC u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Trajat će po četiri školska sata u poslijepodnevnim satima (od 16 do 20 h).

Na ovim edukacijama sudionici će doznati o motivaciji za poduzetništvo, upoznavanju trendova na tržištu te kako uspješno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu i usmjeriti pozornost poduzetnika na kvalitetnu prezentaciju svojih poslovnih aktivnosti. Bit će upoznati i s trendovima budućnosti uz osnove računovodstva i pisanja projekata za EU fondove, digitalni marketing i komunikaciju te unapređenje prodajnih tehnika, prijeko potrebnih svakom poduzetniku. Zainteresirani za set besplatnih edukacija iz poduzetništva mogu se prijaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ovim aktivnostima Vukovar postaje Grad – prijatelj ženskog poduzetništva, povelje koju dodjeljuje Virtualni ženski poduzetnički centar od proljeća 2017., doznali smo od Mirele Glavaš, također projektne menadžerice u VŽPC-u.

-Ove smo godine povelju dodijelili Zagrebu, Zaprešiću, Novoj Gradiški i Lipiku, a iduće povelju uz Vukovar dodjeljujemo i Pakracu te Petrinji, rekla je Glavaš.

Inače Virtualni ženski poduzetnički centar osnovan je početkom 2016. godine. Trenutno okuplja više od 2300 poduzetnica i 79 poduzetnika iz cijele Hrvatske i regije. -Što učinkovitiji razvoj poduzetništva u Hrvatskoj, naš je glavni cilj – istaknula je Sanela Dropulić, voditeljica VŽPC-a.

Iz vukovarske gradske uprave poručuju kako se u našem gradu, iz godine u godinu bilježi gospodarski uspon kroz rast udjela poslovnih aktivnosti poduzetnica i poduzetnika u BDP-u grada. Ističu ohrabrujućom činjenicu i da mnogi mladi ljudi, nakon srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja odlučuju ostati u Vukovaru kao i da sve češće razmišljaju o otvaranju vlastitih tvrtki i obrta. Sudjelovanje u projektu Grad – prijatelj ženskog poduzetništva smatraju još jednim u nizu napora koje lokalna samouprava ulaže u smjeru poticanja razvoja poduzetništva, posebice među mladima, ženama,  kao teško uposlivim kategorijama nezaposlenih osoba

Pročitano 2577 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija