ON AIR . . . . . .

Trendovi budućnosti - danas predviđamo, da sutra djelujem

Sanela Dropulić, voditeljica VŽPC-a te voditeljica edukacije Sanela Dropulić, voditeljica VŽPC-a te voditeljica edukacije Foto: R. Rac

U prostorijama Poslovno-edukacijskog centra BIC u Vukovarskoj gospodarskoj zoni održana je treća besplatna edukacija za poduzetnike i one koji to žele postati. Ove edukacije za poduzetnike nastale su kao rezultat suradnje Grada Vukovara i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra (VŽPC) kroz projekt Grad – prijatelj ženskog poduzetništva. 

Tema treće edukacije je "Trendovi budućnosti - danas predviđamo, da sutra djelujem", a do kraja godine u planu je održati još dvije edukacije.

- Baš kao što je bio slučaja i na prijašnje dvije radionice, iznimno smo zadovoljni odazivom na besplatnu edukaciju. Polaznice su  uglavnom vlasnice ili suvlasnice tvrtki i one koje to žele postati, no edukacije pohađa i nekolicina poduzetnika - ispričala nam je Sanela Dropulić, voditeljica VŽPC-a te voditeljica ove edukacije.

Na trećoj edukaciji govorili smo o mogućnosti predviđanja poslovnih, odnosno tržišnih trendova u idućih 20 do 30 godina, pojasnila je Dropulić.

- Naravno da predavači nisu nikakvi "vidoviti Milani", niti imamo brojeve lota, ali možemo sa sigurnošću predvidjeti gospodarska kretanja i pretočiti ih u zbilju kako bi smo vidjeli kako se kvalitetno pripremiti za tržište, kakvi će biti naši kupci i koja će to zanimanja opstati, koje će usluge biti potrebne, no i s druge strane, koji će to igraći, nažalost, na tržištu izgubiti i čije će poslovne aktivnosti na tržištu bilježiti negativan trend - ispričala je.

Dropulić je naglasila kako su nedavno proveli istraživanje i po dobivenim rezultatima, 1/5 polaznika edukacija željela je odustati od svoga poduzetništva i od svojih poduzetničkih projekata, no predomislili su se nakon što su odslušali predavanja.

- Otkrili smo da je i 1/3 polaznika koja nije imala svoje tvrtke i objekte nakon odslušanih edukacija odlučila se otvoriti svoje pravne subjekte i početi sa svojim poduzetničkim aktivnostima. Polovica polaznika predavanja učinkovito je ostvarila poslovnu suradnju za plasman svojih proizvoda i usluga - objasnila je Dropulić.

Dodala je kako jedna kuna uložena od strane lokalne samouprave iz gradskih proračuna koji su partneri u projektu, vraća se s četiri kune natrag u gradski proračun. Zaključila je kako je budućnost ženskog poduzetništva u Hrvatskoj ohrabrujuća.

- Imat ćemo sve više tvrtki koje su u vlasništvu ili suvlasništvu žena. Većina tih tvrtki bit će u uslužnom sektoru. Posebice će profitirati tvrtke koje se bave uslužnom djelatnošću zdravstvene skrbi i brige o osobama treće životne dobi, kao i uslužne tvrtke koje pružaju nekakve usluge zabave. To će definitivno biti sadržaji koji će se u budućnosti pokazati najprofitabilnijima - zaključila je Dropulić.

Pročitano 472 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija