Ispiši ovu stranicu

Balić: Moj izbor u EU parlament može značiti samo nastavak svih započetih projekata te izgradnju novih

Kandidati „Zelene skupine“ s liste HDZ-a za EU parlament posjetili su danas Vukovar prvenstveno kako bi na Memorijalnome groblju paljenjem svijeća i polaganjem vijenca iskazali zahvalnost i odali počast svim žrtvama poginulim, ubijenim i nestalim u Domovinskome ratu, a potom i kako bi sudjelovali na obilježavanju Dana grada Vukovara.

Saborska zastupnica, Vukovarka Marijana Balić naglasila je kako su Slavonija i Vukovar njen dom. U ratu je ostala bez oba roditelja, a uspomena na njih daje joj snagu boriti se za boljitak cijele Hrvatske.

- Hrvatska demokratska zajednica ima snažan i sadržajan program koji brine o svim građanima Hrvatske, od stanovnika najmanjih općina do stanovnika najvećih gradova – naglasila je Balić. Na novinarski upit što bi njen izbor u EU parlament značio za Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju, Balić odgovara kako to može značiti samo nastavak svih započetih projekata te izgradnju novih, kako na području županije tako i cijele Hrvatske, od infrastrukturnih projekata do projekata koji su od važnosti za cijelu zajednicu. Naglasila je kako se upravo učinkovitim povlačenjem europskih sredstava danas snažno brane nacionalni interesi.

- Uzmimo stvar u svoje ruke, baš kao nekada kada nam je bilo najteže! – poručila je Balić.

- Naš današnji posjet Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji zapravo najbolje opisuje cijelu našu kampanju i naš program. To je da smo i danas ovdje u Vukovaru htjeli iskazati zahvalnost i poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja i svima koji su doprinijeli tome da stvorimo samostalnu državu, ostvarimo međunarodno priznanje, ali i kasnije izborimo teritorijalni integritet cijele zemlje – naglasio je Karlo Ressler, nositelj HDZ-ove liste za izbore za Europski parlament dodajući kako žele cijelu Hrvatsku pa tako i Vukovarsko-srijemsku županiju i Vukovar pripremiti za Europu nove generacije.

- Želimo se pripremiti za sve velike promjene koje nam dolaze kako bi ljudi, prije svega mladi, u svakom dijelu Hrvatske pa tako i u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji mogli ostati živjeti i raditi i dostojanstveno živjeti sa svojim obiteljima. Zato ćemo u Vukovaru posjetiti i sve uspješne projekte koji se provode na razini grada - rekao je Ressler.

Tijekom boravka u Vukovaru kandidati „Zelene skupine“ posjetili su Luku Vukovar, Franjevački samostan, Muzej Vučedolske kulture i Studentski dom naglasivši kako su im uz razvoj gospodarstva  jednako važni i bolji obrazovni standardi.

- Jedino na našim jasnim osnovama, vrijednostima i postignućima u 30 godina možemo pripremati Hrvatsku i Vukovar za sve što je danas potrebno – zaključio je Ressler.

U pratnji kandidati „Zele ne skupine“ s liste HDZ-a za EU parlament bili su i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Dražen Milinković te predsjednik vukovarskog HDZ-a i prvi zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Damir Barna.

Pročitano 1506 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac