Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Škoro i Penava: Želimo u ishodište vratiti sve ono što Vukovar simbolizira u Hrvatskoj

 U sklopu obilaska V. izborne jedinice, pred predstojeće parlamentarne izbore, 5. srpnja,  predsjednik stranke Domovinski pokret, Miroslav Škoro, je s kandidatima s liste Domovinskog pokreta posjetio  Vukovar. Tom prilikom u središtu Vukovara, Škoro se družio s Vukovarcima. Izrazivši zadovoljstvo što je, kako je rekao, u njemu najdražem gradu u Hrvatskoj, Škoro je okupljenima predstavio izborni program Domovinskog pokreta.

-Domovinski pokret želi u ishodište vratiti hrvatskoga čovjeka, želi u ishodište vratiti one ljude koji su se zalagali za sve ono što Vukovar simbolizira u ovoj našoj Hrvatskoj, a to su sloboda, poštenje, istina, to su sve one vrijednosti za koje se zalaže Domovinski pokret. Želimo gospodarski oživjeti Slavoniju i zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske.-rekao  je Škoro.

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i nositelj liste Domovinskog pokreta u V. izbornoj jedinici ponovio je razloge zbog kojih se razišao sa HDZ-om i na kraju izašao iz te stranke. Podsjetio je kako su prije dvije godine na središnjem vukovarskom trgu, u prosvjedu zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Domovinskome ratu, ukazivali na nepravdu prema Vukovaru, prema  njegovim stradalnicima.

-Tražili smo da se poštuje svačiji život bez obzira na ime i prezime, nažalost nisu nas ispoštovali. Tražili smo da se popis stanovništva  provede po pravilima struke, metodološki, ispravno, s ciljem  točnoga broja stanovnika, kako u Vukovaru tako u ostalim mjestima u Hrvatskoj, tražili smo i valorizaciju Vukovara obzirom na njegovu snagu prije Domovinskoga rata, kako po BDP-u  tako i  po broju stanovnika. Nažalost, kad smo dovodili prvu A klasu svjetskih investitora u Grad Vukovar, poput gospodina Pervana, nismo to uspjeli realizirati jer nije bilo dovoljno hrabrosti-rekao je Penava dodavši kako su lobiji interesnih skupina bili iznad interesa građana ovoga grada i ove županije.

- Za nas je interes svakog Vukovarca a poglavito stradalnika Domovinskog rata iznad svake politike- zaključio je Penava.

Druženje kandidata V izborne jedinice s Vukovarcima nastavljeno je na Nogometnom igralištu na Mitnici.

Pročitano 1990 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI