NAJNOVIJE
U Vukovaru održan sportski studentski dan

Povodom Međunarodnog dana sporta koji se svake godine obilježava posljednje srijede u mjesecu svibnju, na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru održan je sportski studentski dan. Cilj je bio ukazati studentima i djelatnicima veleučilišta na važnost bavljenja sportom i dobrobiti sporta za zdravlje.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:30)
Za kupnju kuće ili stana 66 mladih obitelji dobilo od Županije 250 tisuća eura

Mladim obiteljima koje su ostvarile pravo na potporu za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu, župan Damir Dekanić uručio je danas u Vinkovcima ugovore. Ukupno je dodijeljeno 250 tisuća eura, a potporu u iznosu od 2.700, 4.000 ili 5.300 eura, ovisno o mjestu gdje se nekretnina nalazi, dobilo je 66 obitelji.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:06)
Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut poljoprivrednicima daje mogućnost besplatnog najma i korištenja poljoprivredne opreme

Iz Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije izvijestili su kako je u okviru Agro HUB-a Poduzetničkog centra Erdut od 15. svibnja 2024. godine poduzetnicima – poljoprivrednicima dostupna nova usluga koja se odnosi na besplatno korištenje opreme za uzorkovanje tla i mjerenje vlage za žitarice i orašaste plodove.

- Mi smo prepoznali tu nekakvu potrebu na osnovu povratnih informacija s terena i krenuli smo u nabavu opreme koja je potrebna i frekventna u različitim periodima godine. Radi se o sondama za uzorkovanje tla i mjeračima vlage. Nabavili smo jedan dio te opreme i ona je dostupna na revers poljoprivrednim proizvođačima, prije svega onima s područja Općine Erdut, ali i ostalima - rekao je Siniša Bulajić izvršni direktor Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije te pojasnio kako je djelatnost Agro HUB-a unaprijeđenje rada poljoprivrednih proizvođača kroz dodatno informiranje, organizaciju i provođenje edukacija, pomoć poljoprivrednicima kod izrade raznih evidencija, pomoć kod prijava na mjere Ministarstva poljoprivrede i drugo. Bulajić je pojasnio i gdje se oprema može preuzeti.

- Svi oni kojima je oprema potrebna mogu se obratiti centru svaki radni dan od 7 do 15 sati, osobno na adresu centra ili putem telefona 031/590-292 - pojasnio je Bulajić.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 13:23)
U Lipovcu se sutra obilježava 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša

U spomen parku Mladosti u Lipovcu sutra, 22. svibnja obilježava se 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša srpskih koncentracijskih logora kada su po načelu „svi za sve“ razmijenjena 284 logoraša.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:50)
Civilna zaštita izdala upozorenje za moguće jako grmljavinsko nevrijeme

Civilna zaštita izdala je upozorenje zbog najavljenog nevremena koje bi u popodnevnim satima trebalo stići na područje središnje, sjeverne i istočne Hrvatske.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:24)
Poziv na snimanje spota za navijačku pjesmu Hrvatske nogometne reprezentacije „Jedna je jedina”

U četvrtak 23. svibnja 2024. od 16 sati održat će se snimanje spota za novu navijačku pjesmu „Jedna je jedina”. Autor pjesme Dražen Popijać Pupi i Zvonko Kovačić pozivaju Vukovarce na snimanje spota koji će se održati na Vukovarskom vodotornju. Sudionici trebaju imati dresove Hrvatske nogometne reprezentacije ili druge majice ali bez oznaka sponzora ili bilo koje druge firme odnosno proizvođača dresova. Sudjelovat će i Vukovarski golubići. Uvodni dio pjesme ranije je snimio izbornih Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Sve informacije na broj 098 727 378.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:28)
DIP: Do ponoći, 24. svibnja imenovati biračke odbore za europske izbore

Najkasnije do ponoći, 24. svibnja županijska izborna povjerenstva, odnosno Gradsko izborno povjerenstvo Grada Zagreba, trebaju imenovati biračke odbore za europske izbore koji se održavaju u nedjelju, 9. lipnja, upućuje Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Članove biračkih odbora određuju političke stranke zastupljene u Hrvatskome saboru na dan njegova konstituiranja, 16. svibnja 2024., na način da po dva člana i njihove zamjenike određuje većinska, odnosno oporbena politička stranka, odnosno stranke.

Prema podacima koje je DIP dobio od Hrvatskog sabora, u Saboru je sedam većinskih i 13 oporbenih stranaka.

U prvoj su skupini DP, HDZ, HDS, HSLS, HNS, HSU i Nezavisni, ukupno 72 zastupnika, a u drugoj Centar, Fokus, Glas, HSS, Hrvatski suverenisti, IDS, Most, Možemo, Nezavisna platforma sjevera, PIP, SDP, SDSS, DOILJSIP, ukupno 69 zastupnika.

Članovi biračkih odbora ne smiju biti kandidati niti promatrači na izborima, stoji u uputama DIP-a.

DIP podsjeća da općinska i gradska izborna povjerenstva predlažu imenovanje biračkih odbora za područje svoje općine odnosno grada, a iste imenuju županijska izborna povjerenstva za svoje područje. Biračke odbore na području Zagreba imenuje zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP), a odbore u sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i na biračkim mjestima u mirovnim operacijama i misijama, DIP.

Ne odrede li političke stranke članove biračkih odbora, odnosno ako prijedlozi za njihovo imenovanje ne prispiju nadležnim povjerenstvima najkasnije do ponoći 21. svibnja, tada će općinska i gradska izborna povjerenstva samostalno nadležnom županijskom povjerenstvu predložiti članove biračkih odbora, zagrebački GIP će ih samostalno imenovati, a DIP će ih samostalno odrediti i imenovati u inozemstvu, najkasnije do 24. svibnja do ponoći.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:08)

Predstavljena lista za V. izbornu jedinicu koalicije Rijeke pravde

Predstavljena lista za V. izbornu jedinicu koalicije Rijeke pravde Foto: Valerija Lozančić

U središtu Vukovara danas su predstavljeni kandidati i kandidatkinje koalicije Rijeke pravde iz V. izborne jedinice.

Član Predsjedništva SDP-a i prvi na listi u V. izbornoj jedinici, europarlamentarac Predrag Fred Matić naglasio je kako u EU postoji 196 regija, a Panonska regija kojoj pripada i ovaj dio Hrvatske je tek na 186. mjestu, za što kaže da je poražavajuće i krivi aktualnu vlast.
- Želim se „pod stare dane”vratiti u Vukovar, ali ne u ovakav Vukovar i ovakvu osiromašenu i raseljenu Slavoniju. Za sve je to kriva aktualna vlast, međutim, građani ne reagiraju. Stoga je cilj naše koalicije izazvati kod njih dvije emocije. Prva je bijes da ovako više ne može i da Slavonija ne može više biti zadnja rupa na svirali, a druga je nada, ona uvijek postoji. Ovaj kraj ima veliki potencijal i siguran sam da će birači u V. izbornoj jedinici znati prepoznati poštene ljude koji žele raditi na dobrobiti drugih, a ne samo za svoju dobrobit kao što je to bilo do sada – rekao je Matić.

Dodao je kako su izborni programi svih stranaka gotovo identični, da se svi zalažu za bolji i sretniji život, blagostanje i sigurnost, ali da to ne mogu provoditi oni koji su zemlju doveli u ovakvo stanje.
- Vladu je napustilo 30 ministara, a nijedan nije otišao jer je slomio nogu, već su svi otišli u pratnji policije. Po neke još nisu došli jer su „ubili ili umrtvili institucije”. Oni koji su raselili i opljačkali Hrvatsku ne mogu nam donijeti boljitak – poručio je Matić.

Peta na listi i predsjednica GO SDP-a Vukovar Biljana Gaća poručila je kako imaju jasan i konkretan plan za gospodarski razvoj i bolji standard svih građana.
- Osnovat ćemo namjenski fonda iz kojeg ćemo financirati izgradnju i obnovu državnih stanova koje bi mladi i mlade obitelji mogli kupiti po povlaštenim cijenama. Veliki dio programa odnosi se i na besplatne vrtiće te besplatno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, a također, zalažemo se i za povećanje dječjeg doplatka. Planiramo preformulirati formulu za usklađivanje mirovina s rastom cijena i prosječnom plaćom kako bi za četiri godine prosječna mirovina u Hrvatskoj bila veća od 750 eura – poručila je Gaća dodajući kako se divi današnjim umirovljenicima što uspijevaju preživjeti s tako malim mirovinama.
- Mi ćemo to promijeniti – naglasila je.

Četvrti na listi, načelnik Općine Cerna Josip Štorek (HSS) rekao je da će se, ako uđe u Hrvatski sabor zalagati za izglasavanje Zakona o obnovi ratom razrušenih mjesta u Slavoniji, Baranji i Srijemu.
-Želim da osim grada Vukovara i druga stradala mjesta u Domovinskom ratu imaju privilegiju brže obnove i povratka – rekao je Štorek.

Sve kandidate predstavio je četvrti na listi, načelnik Starih Mikanovaca Mario Milinković.

Nakon predstavljanja, kandidati s liste SDP-a i partnera položili su vijenac i upalili svijeću kod Križa na ušću Vuke u Dunav.

 

Pročitano 442 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija