Ispiši ovu stranicu

Ivana Mujkić, DP: „Kome je u interesu da tržni centar koriste samo određeni građani Vukovara?”

Ivana Mujkić, DP: „Kome je u interesu da tržni centar koriste samo određeni građani Vukovara?” Foto: Valerija Lozančić

Ivana Mujkić, predsjednica DP Vukovar s konferencije za novinare, održane ispred tržnog centra u Vukovaru, pozvala je premijera Andreja Plenkovića da, nakon susreta s građanima u središtu grada, obiđe i prostor tržnog centra kako bi se upoznao s problemom s kojim Vukovarci žive već dugi niz godina. Iako, kaže, vjeruje da je premijer jako dobro upućen u problematiku.

- Naime, riječ je o građevini koja je izgrađena za vrijeme Krajine i za koju je izdana nezakonita građevinska dozvola tijekom okupacije Vukovara. Cijela saga oko uklanjanja ove nezakonite građevine traje od 2003. godine, ali ono što je važno da Vukovarci znaju je to da su od 2020. godine iscrpljene sve pravne mogućnosti kako bi se ta zgrada legalizirala, a Grad Vukovar odmah je krenuo sa zahtjevima prema inspekciji da se ta građevina ukloni – pojasnila je Mujkić dodajući kako već tri godine jednostrano komuniciraju s institucijama koje ne rade ništa po tom pitanju.

Iscrpljene su, kaže, sve pravne mogućnosti za žalbu prema Upravnom sudu u Osijeku, a potom i Visokom upravnom sudu, a nakon što je Grad Vukovar 2021. godine ponovno poslao upit tražeći odgovor na pitanje kada će zgrada biti uklonjena, rečeno im je kako je predmet proslijeđen središnjici u Zagreb.
- Nakon toga obraćali smo se Državnom inspektoratu, ali odgovore nismo dobivali. Obraćali smo se Općinskom i Županijskom državnom odvjetništvu, a onda i Državnom odvjetništvu RH od kojega smo dobili odgovor da nisu nadležni. Na kraju se Grad obratio i glavnom državnom inspektoru Andriji Mikuliću koji također nije imao nikakav odgovor – rekla je Mujkić pojasnivši kako je od rujna 2022. godine 13 požurnica otišlo prema državnom inspektoratu, ali niti na jednu nije bilo odgovora.
- Nekome je u interesu da ova građevina stoji iako postoji pravomoćno rješenje za njeno uklanjanje kao i da ovaj dio javne površine koriste samo određeni ljudi, a ne svi građani Vukovara – zaključila je Mujkić te pozvala premijera Plenkovića da posjeti ovaj prostor sa svojim koalicijskim partnerima Miloradom Pupovcem, Vojislavom Stanimirovićem i Draganom Jeckov te vide „rezultate braka i ljubavi HDZ-a i SDSS-a u Vukovaru”.

Pročitano 750 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić