Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Vučedolci u korak s vremenom

Novost u Muzeju vučedolske kulture Novost u Muzeju vučedolske kulture Foto: Muzej vučedolske kulture

Posjetitelji Muzeja vučedolske kulture mogu dodatno uživati u obilasku muzejskog postava koristeći novu mobilnu aplikaciju Oroundo – digitalni vodič. Aplikaciju, koja koristi modernu beacon tehnologiju, prvu je u Hrvatskoj implementirao upravo Muzej vučedolske kulture. Na ovaj način posjetiteljima je povećana razina dostupnosti i konzumiranja sadržaja kroz suvremenu tehnologiju koja donosi tekst ove na više stranih jezika, audio vodič, pregledavanje fotografija i nudi geo-lokaciju Muzeja.

Istu aplikaciju u svijetu koristei Stephansdom, Osterreichische Nationalbibliothek, Palmenhaus, ART Innsbruck.

Za instalaciju potrebno je skinuti Oroundo aplikaciju sa Google Play Store ili App Store. Nakon instalacije, na recepciji Muzeja kupuje se KOD po cijeni od 25,00 kn. Uspješnim ukucavanjem koda, otključava se sadržaj koji mobitel pretvara u digitalni vodič. Uživajte u obilasku!

“Pošto je Muzej vučedolske kulture jedan od najljepših i najmodernijih u Europi, svakako smatramo da i prezentacija mora biti na najvišoj razini. Koristeći nove i zanimljive tehnologije poput Oroundo aplikacije, poboljšali smo interakciju u našem postavu te ga učinili zanimljivijim za posjetitelje. Drago nam je da smo prvi implementirali ovu modernu tehnologiju te time pokazali da idemo ukorak s vremenom i svjetskim muzejima”. – izjavio je voditelj marketinga Darko Bilandžić.

Nakon prvog on-line muzejskog magazina u Hrvatskoj, prezentacije Muzeja u virtualnoj realnosti te prezentiranje Muzeja u 360°, ovo je još jedan korak naprijed za vučedolski Muzej koji ga stavlja u razinu europskih muzejskih atrakcija.

Pročitano 1698 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI