Ispiši ovu stranicu

Film o Ovčari gledala i predsjednica Grabar Kitarović

Program je počeo himnom i minutom šutnje Program je počeo himnom i minutom šutnje Milan Paun

U organizaciji Nacionalnoga sindikata policije i Ministarstva unutarnjih poslova u Hrvatskome domu Vukovar premijerno je prikazan dokumentarni film Ovčara - neispričana priča.

Scenarij za film napisao je Nikola Kajkić temeljem 6.000 dokumenata, 12 knjiga i razgovora sa svjedocima s obiju strana.

Ustvrdili su, rekao je, kako je odgovornost za taj ratni zločin na JNA, njenim pripadnicima u Vukovaru i zapovjednicima u Beogradu, da se radi o planiranom i organiziranom zločinu, a ne o zločinu skupine pijanih četnika.

Redatelj Vladimir Andrić kaže da su posljednjih godinu dana došli do novoga svjedoka iz Beograda i podataka o načinima likvidacije pa su to ugradili u film koji se u Vukovaru opet prikazuje zbog iznimnoga zanimanja publike.

Projekciji filma nazočila je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović te premijer Andrej Plenković s ministrima kao i gradski čelnici predvođeni gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić izjavio je da očekuje postupanje državnih organa prema osobama koje su imenovane u filmu jer to zaslužuju članovi obitelji ubijenih i nestalih kojih je u Vukovaru još 291.

U umjetničkome dijelu programa nastupila je klapa Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj.

Pročitano 2339 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun