Ispiši ovu stranicu

Izložbom i smotrom klapa započelo obilježavanje Dana Grada Vukovara

Gosti iz Zadra pokazali svoje nošnje i tradiciju Gosti iz Zadra pokazali svoje nošnje i tradiciju Foto: Marija Molnar

Izložbom u Hrvatskom domu Vukovar "Tragovi-izgubljena sjećanja" i potom 3.smotrom klapa Zadarske županije, započelo je obilježavanje Dana Grada Vukovara.

Izložba autorice Marije Šarić Ban kostimografkinje iz Zadra prikazuje hrvatske narodne nošnje kao inspiraciju kazališnoj kostimografiji i odijevanju u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Prikazana je i nošnja Grada Paga te djevojačke i ženske narodne nošnje iz Polače. Na otvorenju su nastupili i paški pučki pjevači.

Na smotri je nastupilo sedam klapa s područja Zadarske županije - muška klapa Ponistra iz Crnog, mješovita klapa Puntadura iz Vira, muška klapa Koporan iz Poličnika, ženska klapa Zikva iz Pašmana, muška klapa Donat iz Zadra, ženska klapa Peružini iz Paga i muška klapa Težaci iz Paljuva. Događaju su nazočili i župan Zadarske županije Stipe Zrilić te Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, a u ime Grada Vukovara Marina Sekulić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara.

U nedjelju, 23. travnja 2017. godine klape Zadarske županije pjevat će na svetoj misi u 11 sati u crkvi Svetog Filipa i Jakova u Vukovaru, a istoga će dana zajedno sa županom Zrilićem položiti vijence na mjestu masovne grobnice na Ovčari te Memorijalnom groblju.

Pročitano 1368 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar