Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Proljetna baranjska rapsodija pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog

Proljetna baranjska rapsodija Proljetna baranjska rapsodija Foto: HDTP

U dva baranjska grada, Belom Manastriru i Mohaču (u Republici Mađarskoj) od 23. do 26. travnja održat će se Međunarodni proljetni tamburaški susret u sklopu kojega će 150 učenika tambura i njihovih nastavnika stručno usavršavati svoje znanje, ali i uvježbavati umjetnički program koji će biti predstavljen na završnom koncertu „Proljetna baranjska rapsodija“ 25. travnja 2017. u 19 sati u Belom Manastiru na Trgu Slobode (u slučaju lošeg vremena u Kino dvorani) i 26. travnja 2017. u 16 sati u Mohaču. Orkestrom će ravnati maestro Alan Bjelinski iz Zagreba.

Koncertni će program sadržavati visoko vrijedne i atraktivne umjetničke kompozicije pisane za tamburaški orkestar te neke od najpoznatijih vokalno-instrumentalnih skladbi koje će izvoditi eminentni vokalni solisti: Domagoj Dorotić (HNK u Osijeku), Anja Papa (Umjetnička akademija u Osijeku) i Valentina Gyerek (Umjetnička škola Beli Manastir). Osim vokalnih u programu će sudjelovati i drugi solisti: na violini Kiril Naumov (HNK u Osijeku) i na bisernici Marko Martinović, predstavnik Hrvatske na dječjoj Euroviziji, učenik GŠ Novska.

 “Osnovna je pokretačka ideja pružiti mladim umjetnicima priliku i mogućnost suradnje s vrhunskim dirigentom i pedagogom te im stvoriti mogućnost dodatnoga umjetničkog usavršavanja i vlastitoga razvoja što u konačnici osigurava i najveću atraktivnost cijeloga događaja”, ističe Marko Sesar, predsjednik HDTP-a.

U sklopu Međunarodnoga proljetnog tamburaškog susreta uz brojna predavanja i radionice održat će se i predstavljanje četvrtoga notnog izdanja u nakladništvu HDTP-a autora Saše Botičkog – Ljestvice za E-bisernicu.

U suradnji s Gradom Belim Manastirom, Gradom Mohačem, Turističkom zajednicom Baranje, Centrom za kulturu grada Belog Manastira i Umjetničkom školom Beli Manastir Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga (HDTP) organizira ovaj susret već drugu godinu za redom, a Hrvatski radio Vukovar medijski je pokrovitelj ovog iznimno važnog događaja za Slavoniju i Baranju.

Pročitano 2239 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI