NAJNOVIJE
Održana proširena sjednica HDZ-a VSŽ
U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u VInkovcima održana je proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Na sjednici su uz premijera sudjelovali i ministri Banožić, Marić i Aladrović, a bilo je riječi o pripremi stranke za predstojeće parlamentarne izbore koji su na rasporedu u srpnju ove godine.
-Izbor je vrlo jednostavan. Čelnik Restar koalicije se toliko puta diskvalificirao sa svojim krajnje neprimjerenim izjavama da ne bi smio obnašati niti jednu odgovornu funkciju, rekao je Plenković te dodao kako je agencija Fitch zadržala inesticijski rejting Hrvatske zbog povjerenja u način na koji HDZ vodi državu.
Na sjednici je također najavljeno kako će predizborni program stranke biti usvojen na sjendici Središnjeg odbora u ponedjeljak 8. lipnja a predstavljanje javnosti očekuje se u utorak. Glavno obilježje predizbornog programa biti će smanjivanje broja ministarstava i povezivanje općina.
(Subota, 06 Lipanj 2020 19:22)
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan sajam knjiga 'Likebook'
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je osmi po redu sajam knjiga 'Likebook'. Knjige su se prodavale po simboličnoj cijeni od 5 kuna, a zbog situacije s epidemijom covida-19 održan je prema svim propisanim epidemiološkim mjerama. Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je zadovoljstvo povratkom programskih događanja u Gradskoj knjižnici i odazivom građana.
- S velikim zadovoljstvom smo dočekali prvo pravo programsko događanje nakon situacije s epidemijom covida-19. Potrudili smo se ove godine izabrati novije i kvalitetnije naslove a cijena je bila doista simboličnih 5 kuna. S obzirom da je ovo prvo događanje nakon dugo vremena u Gradskoj knjižnici izuzetno smo zadovoljni odazivom naših sugrađana.
Miškić je najavila i seriju aktivnosti preko ljeta ovisno o epidemijološkoj situaciji.
- Kako nam situacija bude dozvoljavala  tako ćemo se mi dalje ponašati, naravno planiramo seriju aktivnosti preko ljeta, vraćamo se našem najznačajnijem programskom ciklusu 'Kulturni četvrtak', nastavljamo suradnju sa zdravstvenom komorom i sa nizom njihovih predavanja o prevenciji zdravlja, zaključila je Miškić.
(Subota, 06 Lipanj 2020 15:13)
U RH nema novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

Hrvatska nastavlja s dobrim epidemiološkim podacima. U protekla 24 sata na području Republike Hrvatske nema novooboljelih od koronavirusa, dok je jedna osoba preminula u Infektivnoj klinici dr. Fran Mihaljević - priopćio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 06 Lipanj 2020 14:03)
Premijerno predstavljena platforma Slavonia.Travel

Osjeti. Okusi. Upoznaj. Slavonija – tri su ključne poruke nove digitalne platforme usmjerene domaćim gostima, koja uključuje pomno osmišljenu komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i novu web stranicu. Cilj je na jednom mjestu dobiti sve informacije o regiji koju zajednički predstavlja pet županijskih turističkih zajednica.

(Subota, 06 Lipanj 2020 13:43)
Nema novooboljelih od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, te je epidemiološka situacija i dalje stabilna.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je isti broj i izliječen.

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2245.

Podsjetimo kako epidemiološka je situacija i u cijeloj državi stabilna te je ministar zdravstva Vili Beroš poručio kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije koronavirusa jer zbog otvaranja turizma treba biti oprezan, a dodao je i kako je neizvjesno hoće li biti drugog vala.

(Subota, 06 Lipanj 2020 09:45)
Za vodoopskrbu 98 milijuna kuna

U velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske svečano je potpisano osam ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske.

(Petak, 05 Lipanj 2020 16:42)
Županija obilježila Svjetski dan zaštite okoliša

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je 5.lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša, u spomen na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972.godine kada je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:47)

Spektakl „Labuđe jezero“ Carskog ruskog baleta dolazi u Vukovar

Čast nam je najaviti Vam da će 8. srpnja 2017 g. u VUKOVARU nastupit jedan od najvećih i najpoznatijih Baletnih Ansambla na svijetu, Baletni Ansambl Carskog Ruskog Baleta iz Moskve, Ruska Federacija.

Pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, u veličanstvenom vanjskom prostoru Gradskog Muzeja Vukovar te u prirodno čarobnom ambijentu perivoja DVORCA ELTZ na samoj obali Dunava, izvest će se najizvođeniji balet svih vremena “Labuđe Jezero” P.I. Čajkovskog.

Plesni ansambl „Carskog ruskog baleta“ (Imperial RussianBallet) osnovali su 1994.g. GediminasTaranda, solist „Boljšoj Teatra“, dobitnik mnogih nagrada i priznanja za plesače i za koreografiju te NikolajAnkošin, solist baletne grupe „Igor MišejevFolk Dance“ na inicijativu svjetski poznate primabalerine Maje Pliseckaje, majke kraljice ruskog baleta te simbola Boljšoj teatra, koja postaje njihovim počasnim predsjednikom. Plesni ansambl broji 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma. Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela i plesnim uracima suvremenih autora. Predstave uključuju virtuozan ples i prekrasne kostime Boljšoj i Mariinsky teatra. Bogati repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.

Plesni ansambl „Carski ruski balet“ član je Europskog kulturnog centra u Moskvi pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a GediminasTaranda je jedan od osnivača kulturnog centra.

„Labuđe jezero“ je balet u tri čina, glazba P. I. Čajkovskog i koreografija Ivanova i  Petipe, solisti su Lina Seveliova, rođena 1990.g. u Moldaviji, školovana na „National ChisinauChoreographyCollege-u“ i na  „Academy of Music Theatreand Fine Arts“, kao solistica imala je stalan angažman u Nacionalnoj moldavskoj operi i baletu („Moldavian National opera andBallet“), dobitnica je mnogih nagrada za svoje plesno umjeće i zapažene glavne uloge u baletnim predstavama: „Cipollino“, „Uspavana ljepotica“, „Giselle“, „Romeo i Julija“,  „Orašar“, „Labuđe jezero“, „Valpurgina noć“, „Don Kihot“ te plesni virtuoz NarimanBekzhanovkoji je školovanje završio 2002.g. na Akademiji koreografije u Almatyju gdje je i proglašen najboljim studentom akademije. Od 2000.g. do 2002.g. pridružio se ansamblu „Jung ClassicalBallet“ pod umjetničkim vodstvom Bulata Ayupova, od 2002.g. do 2004.g.  vodeći je solist u teatru „Abay State Opera andBalletTheatre“ u Almatyju, Kazahstan te je od 2005.g. vodeći solist Carskog ruskog baleta. Također je otplesao mnoge glavne uloge u baletima kao što su „Shopeniana“, „CarminaBurana“, „Carmen“, „Uspavana ljepotica“, „Giselle“, „Romeo i Julija“,  „Orašar“, „Labuđe jezero“, „Valpurgina noć“, „Don Kihot“,…

„Labuđe jezero“ je  najpoznatiji bijeli balet koji je skladao P. I. Čajkovski gdje se princ Sigifrid zaljubljuje u kraljicu labudova Odette koja je pod kletvom zlog čarobnjaka Rothbarta. Princ obećava prekrasnoj Odette da će se vratiti po nju i spasiti ju, no Odile, čarobnjakova kći, vodi princa na pogrešan put. Hoće li princ pronaći svoju pravu ljubav te hoće li dobro pobijediti zlo možete i Vi saznati 8. srpnja 2017.g. u Perivoju DvorcaEltz, u Vukovaru kada Carski ruski balet gostuje s ovim baletnim spektaklom koji će vas ostaviti bez daha pod zvijezdamana samoj obali Dunava.

Cijene ulaznica već od 110 Kuna uz poseban popust od 20% za sve kupljene ulaznice od 1. do 15. lipnja. Ulaznice se mogu kupiti preko sustava www.ticketshop.hr te u prostorijama Hrvatskog doma Vukovar, J.J. Strossmayera 20, Telefon:032 450679.

Djeca do 6 godina stopostotni invalidi imaju slobodan ulaz.

Uz iskaznicu umirovljenici i studenti imaju stalan popust od 30%.

Pročitano 2575 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija