Ispiši ovu stranicu

Spektakl „Labuđe jezero“ Carskog ruskog baleta dolazi u Vukovar

Čast nam je najaviti Vam da će 8. srpnja 2017 g. u VUKOVARU nastupit jedan od najvećih i najpoznatijih Baletnih Ansambla na svijetu, Baletni Ansambl Carskog Ruskog Baleta iz Moskve, Ruska Federacija.

Pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, u veličanstvenom vanjskom prostoru Gradskog Muzeja Vukovar te u prirodno čarobnom ambijentu perivoja DVORCA ELTZ na samoj obali Dunava, izvest će se najizvođeniji balet svih vremena “Labuđe Jezero” P.I. Čajkovskog.

Plesni ansambl „Carskog ruskog baleta“ (Imperial RussianBallet) osnovali su 1994.g. GediminasTaranda, solist „Boljšoj Teatra“, dobitnik mnogih nagrada i priznanja za plesače i za koreografiju te NikolajAnkošin, solist baletne grupe „Igor MišejevFolk Dance“ na inicijativu svjetski poznate primabalerine Maje Pliseckaje, majke kraljice ruskog baleta te simbola Boljšoj teatra, koja postaje njihovim počasnim predsjednikom. Plesni ansambl broji 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma. Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela i plesnim uracima suvremenih autora. Predstave uključuju virtuozan ples i prekrasne kostime Boljšoj i Mariinsky teatra. Bogati repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.

Plesni ansambl „Carski ruski balet“ član je Europskog kulturnog centra u Moskvi pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a GediminasTaranda je jedan od osnivača kulturnog centra.

„Labuđe jezero“ je balet u tri čina, glazba P. I. Čajkovskog i koreografija Ivanova i  Petipe, solisti su Lina Seveliova, rođena 1990.g. u Moldaviji, školovana na „National ChisinauChoreographyCollege-u“ i na  „Academy of Music Theatreand Fine Arts“, kao solistica imala je stalan angažman u Nacionalnoj moldavskoj operi i baletu („Moldavian National opera andBallet“), dobitnica je mnogih nagrada za svoje plesno umjeće i zapažene glavne uloge u baletnim predstavama: „Cipollino“, „Uspavana ljepotica“, „Giselle“, „Romeo i Julija“,  „Orašar“, „Labuđe jezero“, „Valpurgina noć“, „Don Kihot“ te plesni virtuoz NarimanBekzhanovkoji je školovanje završio 2002.g. na Akademiji koreografije u Almatyju gdje je i proglašen najboljim studentom akademije. Od 2000.g. do 2002.g. pridružio se ansamblu „Jung ClassicalBallet“ pod umjetničkim vodstvom Bulata Ayupova, od 2002.g. do 2004.g.  vodeći je solist u teatru „Abay State Opera andBalletTheatre“ u Almatyju, Kazahstan te je od 2005.g. vodeći solist Carskog ruskog baleta. Također je otplesao mnoge glavne uloge u baletima kao što su „Shopeniana“, „CarminaBurana“, „Carmen“, „Uspavana ljepotica“, „Giselle“, „Romeo i Julija“,  „Orašar“, „Labuđe jezero“, „Valpurgina noć“, „Don Kihot“,…

„Labuđe jezero“ je  najpoznatiji bijeli balet koji je skladao P. I. Čajkovski gdje se princ Sigifrid zaljubljuje u kraljicu labudova Odette koja je pod kletvom zlog čarobnjaka Rothbarta. Princ obećava prekrasnoj Odette da će se vratiti po nju i spasiti ju, no Odile, čarobnjakova kći, vodi princa na pogrešan put. Hoće li princ pronaći svoju pravu ljubav te hoće li dobro pobijediti zlo možete i Vi saznati 8. srpnja 2017.g. u Perivoju DvorcaEltz, u Vukovaru kada Carski ruski balet gostuje s ovim baletnim spektaklom koji će vas ostaviti bez daha pod zvijezdamana samoj obali Dunava.

Cijene ulaznica već od 110 Kuna uz poseban popust od 20% za sve kupljene ulaznice od 1. do 15. lipnja. Ulaznice se mogu kupiti preko sustava www.ticketshop.hr te u prostorijama Hrvatskog doma Vukovar, J.J. Strossmayera 20, Telefon:032 450679.

Djeca do 6 godina stopostotni invalidi imaju slobodan ulaz.

Uz iskaznicu umirovljenici i studenti imaju stalan popust od 30%.

Pročitano 4189 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI