NAJNOVIJE
U Vukovaru do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta, HDZ osvaja 38,71% glasova, DP 28,78%

U Vukovaru je do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta od ukupno 32 (15,63%), a glasovalo je 46,33% birača:

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:20)
Obrađeno 38 posto glasova - HDZ-u 65, koaliciji Rijeke pravde 42, a DP-u 13 mandata

Prema neslužbenim rezultatima koje je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo na temelju prebrojanih 38,81 posto glasova, HDZ i partneri osvojili su 65 mandata, koalicija Rijeke pravde predvođene SDP-om 42, a slijede Domovinski pokret s osvojenih 13 mandata, Most 9, Možemo 6, IDS 4 te NPS i Fokus po dva mandata.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:03)
Prvi rezultati - 25 posto obrađenih biračkih mjesta - HDZ osvaja 67 mandata

Rezultati DIP-a objavljeni u 21 sat, na temelju 25 posto obrađenih biračkih mjesta, pokazuju da HDZ na parlamentarnim izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora osvaja 67 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om 41, treća snaga u Saboru je Domovinski pokret s 14 mandata, a četvrta Most s 9 iza kojega je kao peti IDS s osvojenih 4 zastupnička mjesta.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 21:53)
Penava: "Izbori određuju smjer kojim država ide i budućnost svakoga pojedinca."

Nositelj kandidacijske liste u V. izbornoj jedinici, predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon glasovanja izrazio je nadu da će veliki broj građana izaći na ove izbore jer to, kako je rekao, određuje smjer kojim država ide i budućnost svakoga pojedinca.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:20)
Izlazna anketa: HDZ-u 58 mandata, Rijekama pravde 44, a DP-u 13 mandata

Na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 58 mandata, koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 44 mandata, treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Možemo, dok je Most peti s devet mandata, pokazuje izlazna anketa po zatvaranju birališta, a prenosi Hina.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:20)
Zatvorena biračka mjesta

Hrvatski birači birali su saborske zastupnike koji će ih predstavljati u iduće četiri godine, a koga su izabrali trebali bi doznati kasno navečer kada bi Državno izborno povjerenstvo (DIP) trebalo objaviti izborne rezultate s glavnine biračkih mjesta.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:13)
Glasovala polovica birača, njih 1, 6 milijuna

Više od polovice hrvatskih birača, 50,6 posto, odnosno njih više od 1, 6 milijuna glasovalo je danas do 16, 30 sati na izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

(Srijeda, 17 Travanj 2024 17:13)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

„Pričam ti priču“ u Hrvatskom domu Vukovar

  • Srijeda, Lip 14 2017
  • Piše: 
„Pričam ti priču“ „Pričam ti priču“ Foto: Vedran Vuleta

Već sedmu godinu za redom Dramski studio Hrvatskog doma Vukovar svake se godine po dva puta predstavlja javnosti sa svojim predstavama. Prva se održava u okviru Božićnih blagdana, a druga povodom završetka školske godine.  U srijedu su se predstavili godišnjom produkcijom pod nazivom Pričam ti priču.

- To su dvije priče koje na pozornici pričamo na svoj zanimljiv način. Specifičnost Dramskog studija je ta da se u svojim predstavama sastoji od umjetničko pedagoške nastave, rada na pripremi nastupa i predstava za javnost. Naši polaznici uživaju u dramskim igrama, vježbama zamišljanja i izmišljanja, igrama kontakta, komunikacije, scenskim improvizacijama, vježbama glasa, govora, glume i recitacije. Zadatak je Dramskog studija pomoći djeci kroz scenski odgoj u razvijanju kreativnosti i oslobađanju spontanosti. Budući da nemamo audiciju pozivam sve one koji žele da nam se od sljedeće školske godine priključe. Dobro došla su sva djeca koja žele glumiti i dolaziti na probe. U radu se analiziraju određene situacije, likovi, postupci, karakteri, uočavaju se manjkavosti i strahovi od kojih se s vremenom djeca oslobađaju te se potiče kreativnost i otkrivaju njihovi potencijali. Poštujući djecu, njegujemo njihovu kreativnost, a nama uvijek izmame osmijeh na lice - rekla je Lidija Helajz, voditeljica Dramskog studija Hrvatskog doma Vukovar.

Po njenim riječima u dramskoj sekciji poštuje se i njeguje svako dijete, a na kraju se uvijek dobiju uspješni rezultati, zadovoljni roditelji i zadovoljna djeca. Istaknula je i da u dramskoj sekciji sudjeluju djeca od prvog do osmog razreda osnovne škole, a ako se ta grupa formira onda rade i sa srednjoškolcima.

Predstava 1

- Ovo je dobra priprema za one koji se u budućnosti misle baviti glumom ili možda upisati dramsku akademiju kao što je već učinio jedan naš polaznik – zaključila je Helajz.

U predstavi su sudjelovali: Vukašin Ađić, Gabrijel Brižić, Ella Demirović, Magdalena Goreta, Saška Ivanović, Emi Kavač, Aleksej Kovačević, Iva Markovinović, Anđela Mlinar, Marija Novaković, Antonija Parnicki, Paula Parnicki, Emma Peška, Anđela Savičić, Anja Stanivuković, Tea Šarić i Luna Uglik.

- Jedan od prepoznatljivijih događaja koji se godinama razvijaju u okviru programa Hrvatskog doma Vukovar je ovaj Dramski studio za djecu i mlade. Djeca rado polaze ovu aktivnost, a rezultat toga su dvije produkcije. Bitno je za istaknuti da ritam rada prati ritam školske godine. Ovo je također prigoda da pozovem sve zainteresirane da nam se od jeseni pridruže. Uživati će u radu uz vodstvo izuzetno kvalitetne i nagrađivane dramske pedagoginje koja je zaista jedna od najboljih dramskih pedagoga u Hrvatskoj – poručila je Ivanka Miličić, ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar.

Pročitano 3187 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija