Ispiši ovu stranicu

Na 11. vukovarski filmski festival dolazi 80 filmova

Svečanost je otvaranja u ponedjeljak 21. kolovoza Svečanost je otvaranja u ponedjeljak 21. kolovoza Milan Paun

Ovogodišnji Vukovarski filmski festival svečano se otvara u ponedjeljak 21. kolovoza na terasi Agencije za vodne putove na Otoku sportova u Vukovaru, izjavio je direktor festivala Igor Rakonić na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici.

Prvoga dana posjetitelji će gledati mađarski film Tijelo i duša koji je dobio nagradu Zlatni medvjed na festivalu u Berlinu, a čak 20 filmova dolazi s festivala u Berlinu i Cannesu.

Prikazat će se 80 filmova, od toga 70 dugometražnih i 10 kratkometražnih, a autori su iz 23 zemlje, pretežno vezane za Dunav budući da se radi o Festivalu podunavskih zemalja.

Filmovi će se u Vukovaru prikazivati na sedam lokacija (terasa Agencije za vodne putove, perivoj Gradskoga muzeja Vukovar, Muzej vučedolske kulture, CineStar, kino u Borovu naselju, Vukovarska ada i brod Bajadera) te u Osijeku, Belome Manastiru i Valpovu.

Stručno povjerenstvo odabrat će najbolje igrane i dokumentarne filmove, a nagradu za životno djelo dobit će hrvatski redatelji i glumac Antun Vrdoljak dok će nagrada za doprinos filmskoj umjetnosti pripasti književniku i scenaristu akademiku Pavlu Pavličiću.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je da su pripremne radnje obavljene te zaželio dobrodošlicu posjetiteljima o organizatorima festivala. Na konferenciji su govorili i predstavnici tvrtki sponzora Hrvatskoga Telekoma, Borova i Peveca kao i Zrinka Šesto iz Turističke agencije Danubiums tours koja je najavila projekcije dokumetarnih filmova na brodu Bajadera.

Na većini lokacija ulaz na projekcije besplatan je, a ulaznice za igrane filmove na terasi Agencije za plovne putove i perivoju dvorca Eltz iznose 15 kuna dok se vožnja Bajaderom plaća 45 kuna. Vukovarski filmski festival završava u subotu 26. kolovoza.  

Pročitano 1317 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun