Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Održana 6. Zlatna potkova

6. Zlatna potkova 6. Zlatna potkova Foto: Vedran Vuleta

U organizaciji Konjogojske udruge Potkova iz Vukovara, a pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, održana je 6. po redu smotra svatovskih zaprega i jahača "Zlatna potkova." Na manifestaciji su kao i svake godine sudjelovali članovi konjogojskih udruga iz cijele Slavonije i Baranje.

Sve je započelo svečanom povorkom 8 konjskih zaprega i 30 jahača koji su prošli ulicama grada, a zatim je na Lušcu održan izbor najljepših zaprega i konja. Zbog loših vremenskih uvjeta ove godine, revijalno natjecanje u vožnji kola kroz čunjeve u preciznosti i brzini te tekličkom jahanju ipak nije održano.

- Želimo očuvati slavonsku tradiciju i pokazati naše nošnje, a sve kako bi ih vidjeli svi diljem Slavonije i Baranje – rekao je Damir Zetović, predsjednik Konjogojske udruge Potkova.

Zlatna potkova 2017a

Manifestaciju je otvorila Marina Sekulić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara, te na samom početku uručila Zetoviću zahvalnicu od Viteškog alkarskog društva i poklon od Grada Vukovara za njihov doprinos koji su dali u organizaciji ovogodišnje Svečane sinjske alke u Vuokvaru.

- Ovo je zaista važna manifestacija za grada Vukovar s obzirom da se radi o manifestaciji koja njeguje slavonske običaje. U Vukovaru se to ne vidi često i zbog toga je prava atrakcija. Lijepo je vidjeti ovakvu povorku kada prolazi ulicama grada. Nažalost vrijeme je malo pokvarilo cjelokupan dojam, ali unatoč tome ovako velik broj sudionika pokazuje kolika je ljubav prema tradiciji i običajima ovoga kraja – rekla je Sekulić te poručila kako će Grad Vukovar i nadalje nastaviti podržavati sve slične kulturno-tradicijske manifestacije.

Konjogojska udruga Potkova osnovana je 2011. godine s ciljem promoviranja ljubavi prema konjima, tradiciji i običajima, a ima 30 članova.

Zlatna potkova 2017b

Pročitano 1815 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI