Ispiši ovu stranicu

U dvorcu Eltz upaljena druga adventska svijeća

Svijeća posvećena projektima u kulturnoj obnovi grada Svijeća posvećena projektima u kulturnoj obnovi grada Foto: Marija Molnar

Drugu svijeću na adventskome vijencu u dvorcu Eltz, posvećenu najznačajnijim projektima u kulturnoj obnovi Vukovara, upalio je Goran Rako u pratnji supruge Ankice, oboje iz projektnoga biroa Radionica arhitekture.

Goran Rako autor je arhitektonskoga rješenja obnove dvorca Eltz, Muzeja vučedolske kulture i Vukovarskoga vodotornja i, kako je rekao, iznimna mu je čast te je ispunjen ponosom jer su ga iz Grada Vukovara pozvali da upali svijeću na adventskome vijencu u drugoj nedjelji Došašća.

-S radošću sam prihvatio poziv, i ja i moji suradnici, naime ja sam samo delegat svih ljudi koji su projektirali u ovome gradu. Nije nam trebala posebna motivacija i ništa nas nije omelo u tome da od sebe Vukovaru damo najbolje što znamo - istaknuo je Rako.

Paljenje druge svijeće pratile su članice pjevačkoga zbora KUD-a Tena iz Đakova, a prethodno je u Hrvatskome domu Vukovar održan koncert Hrvatskoga komornoga orkestra pod ravnanjem dirigenta Jurice Petrača te solista na gitari Petrita Cekua. Koncert su omogućili Ministarstvo kulture RH i Grad Vukovar.

Događaji se odvijaju u okviru XX.Vukovarskih adventskih svečanosti 2017., ove godine pod motom Vukovar – to je moja zemlja – to je moj dom. Organizatori su Gradski muzej Vukovar, Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar. 

Pročitano 2574 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar