Ispiši ovu stranicu

Treću svijeću upalio glumac Vinko Kraljević

Kraljević je svijeću upalio u društvu više glumaca i glazbenika Kraljević je svijeću upalio u društvu više glumaca i glazbenika Milan Paun

Treću svijeći, svijeću ljubavi, na adventskome vijencu u dvorcu Eltz u okviru Vukovarskih adventskih svečanosti upalio je glumac Vinko Kraljević.

Ta ta mu je čast pripala jer je na Festivalu glumca u Vukovarsko-srijemskoj županiji ove godine dobio nagradu Fabijan Šovagović za najboljega glumca.

Izjavio je da je Vukovar poseban grad u Hrvatskoj te da mu je iznimna čast i poseban doživljaj ovdje upaliti svijeću.

U dvorcu Eltz s Kraljevićem je razgovarao glumac Joško Ševo, okupljenima je pjevala Blanka Došen, a učenici OŠ Antuna Bauera izveli su igrokaz u kome su prikazali božićne običaje.

Sve je pozdravila ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ruža Marić rekavši da treću svijeću uobičajeno već 20 godina pale glumci.

Ovogodišnje Vukovarske adventske svečanosti odvijaju se pod sloganom Vukovar - to je moja zemlja - to je moj dom, a organiziraju ih Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar i franjevački samostan uz pomoć Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture.  

Pročitano 1878 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun