Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen roman „Žetva u polju otrova“

Žetva u polju otrova Žetva u polju otrova Foto: Vedran Vuleta

„Žetva u polju otrova“ naziv je knjige koju su u Župnom pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru predstavili autor ovoga romana Ante Gugo, likovni umjetnik – strip majstor i autor naslovnice Nenad Barinić, te direktor i glavni urednik Despot infinitusa d.o.o. Zvonimir Despot koji je ujedno i organizator događaja.

Roman je to u kojemu se protežu dvije paralelne priče.

- Jedna počinje dva tjedana prije pucnja na Stjepana Radića u beogradskoj skupštini, a druga u ranu jesen 1991. godine u jednom gradu koji može biti bilo koji grad na prvoj crti ratišta, a koji se u to vrijeme nalazio u polu okruženju, dok će poslije pasti u potpuno okruženje. To je jedna ljubavna priča koja govori o vjeri, moralu, domoljublju, opstojnosti, odnosno to je priča o genezi međunacionalnih sukoba Hrvata i Srba u Hrvatskoj – rekao je Gugo i dodao kako je ovaj roman predstavlja ono što popularno volimo nazivati pričanje povijesti, te kako je napisan s ciljem da ljudi koji ne vole čitati stručnu povijesnu literaturu mogu pročitati jednu zabavnu priču o nečemu što se doista dogodilo.

Roman jest fikcija, ali po riječima autora on svoju inspiraciju ima u stvarnim događajima koji su se nekada zbivali u Republici Hrvatskoj. Promociju koja je održana povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske moderirala je književnica Tanja Belobrajdić.   

Žetva u polju otrova

Pročitano 2063 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI