Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba slika Vukovarke Marine Radman

Izložba će u Hrvatskom domu Vukovar biti izložena do 5. travnja Izložba će u Hrvatskom domu Vukovar biti izložena do 5. travnja Foto: Valerija Lozančić

U predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba Vukovarke Marine Radman. Izloženo je  40 djela nastalih u protekle dvije godine koja pokazuju autoričinu ljubav prema Vukovaru i Slavoniji.

-Riječ je o ulju na platnu, akrilu i olovci, a osim pejzaža crtala sam i slikala i portrete – rekla je Radman.

O djelima je govorio muzejski savjetnik Zdravko Dvojković koji je naglasio kako autorica koja se slikarstvom bavi šest godina ima puno toga za pokazati.
-Svoj talent i oduševljenje radom na slikarskom polju autorica je potvrdila brojnim radovima. Pokazuje veliki interes za slikanje Vukovara naročito kroz perspektivu Vuke i mostova na Vuki, a uz pejsaže koji odišu svježinom prirode, pronašla je još jednu izuzetno zahvalnu temu iz seoskog života s kočijašima, kolima i sokacima. Također polako ulazi i u sferu sakralne tematike, a novina su i portreti. Autorica ovom izložbom otkriva nove svjetove i dokazuje da od nje možemo još puno toga očekivati  - naglasio je Dvojković.

Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti  Dražen Kobašević naglasivši kako mu je posebno drago kada su autori Vukovarci.

Marina Radman rođena je u Đakovu 1968. godine, a djetinjstvo je provela u Đakovačkim selcima. U Vukovaru živi i radi od 1989. godine. Članica je Udruge Vukovarski slikari, a aktivno se slikarstvom bavi šest godina. Do danas je održala tri samostalne izložbe.Na početku svog rada slikala je grad Vukovar i njegove motive, a kasnije pejsaže i portrete. Sudionica je većeg broja likovnih kolonija, a i mnogobrojnih humanitarnih akcija. Njezina djela rasprostranjena su u mnogim privatnim zbirkama i poslovnim prostorima u zemlji i inozemstvu.

Izložba će biti otvorena do petka, 5. travnja.

Pročitano 1115 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić