Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoreno 24. Lutkarsko proljeće

Spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka Spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka Foto: Valerija Lozančić

U Starim je Mikanovcima  jučer  svečano otvoreno  24. Lutkarsko proljeće, a nakon svečanosti otvorenja  Tvornica Kazalište lutaka iz Zagreba izvela je hit predstavu "Tarzan.


U  okviru Lutkarskog proljeća u  Gradskom muzeju Vukovar u Galeriji Oranžerija  sinoć su dodijeljene nagrade i povelje „Zvonko Festini“ – za životno djelo u području lutkarske umjetnosti. Za doprinos lutkarstvu i kazalištu za djecu nagradu za životno djelo dobio je oblikovatelj svjetla u Kazalištu lutaka Zadar Ivo Nižić, a za glumačka ostvarenja Zlatko Vicić, glumac Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke.

Prije svečanosti dodjele nagrada u Galeriji Oranžerija otvorena je i spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka – „Kazališne lutke Zlatka Boureka“.

Na 24. Lutkarskom proljeću gostuje 20 kazališta iz Hrvatske i dijaspore koja će izvesti preko 100 lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade u 5 gradova, 20 općina i više od 10 mjesta Vukovarsko srijemske županije.
Lutkarsko proljeće traje do 12. travnja.

 

Pročitano 1309 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić