Ispiši ovu stranicu

Festival glumca završio dodjelom nagrada

Na festivalu je igralo 17 predstava Na festivalu je igralo 17 predstava HRV

Dodjelom nagrada u Otoku je završen 26. festival glumca. Najboljom predstavom proglašena je predstava „Konstelacije“ redateljice Aide Bukvić u produkciji Teatara Exit iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2018.

Nagradu Fabijan Šovagović dobila je Olga Pakalović za ulogu Olge u predstavi „Konstelacije“ te ulogu Sanje u predstavi „Svaki tvoj rođendan“ Mire Gavrana u režiji Renea Medvešeka i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta (HNK) u Zagrebu. Istu je nagradu dobila i  te Ana Vilenica za ulogu Julienne Bušić u predstavu „Tko je ubio Zvonka Bušića“ Tihomira Dujmovića u režiji Roberta Kurbaše i produkciji Umjetničke organizacije Iza zavjese iz Zagreba.

Nagradom Fabijan Šovagović nagrađeni su i glumci Filip Križan za ulogu sina u predstavi „Susret“ autorice i redateljice Nine Mitrović u produkciji Teatra Exit iz Zagreba i Siniša Popović za ulogu oca u predstavi „Susret“ autorice i redateljice Nine Mitrović u produkciji Teatra Exit iz Zagreba.

Nagrada Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina pripala je Matei Marušić za ulogu Laure Wingfield u predstavi „Staklena menažerija“ Tennessee Williamsa u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Gradskoga kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci, a nagrada Ivo Fici za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina Dominiku Karakašiću za ulogu sina u predstavi „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar.

Ansambl predstave „Nikomu pravo“ autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar nagrađen je nagradom za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade Nevenka Filipović.

Nagradu Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu Festivalsko vijeće dodijelilo je predsjednici Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) Perici Martinović,  a nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti nekadašnjoj vukovarskoj gradonačelnici Zdenki Buljan.

Trijenalna nagrada za najbolji kazališni plakat odlukom ocjenjivačkog suda dodijeljena je dizajneru Antoniju Doliću za plakat predstave "Ljudski glas" Zagrebačkoga kazališta mladih. Posebnu pohvalu za plakat predstave za djecu ocjenjivački sud dodijelio je autoru Vladimiru Andriću za plakat predstave „Pepeljuga“ Gradskoga kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci.

Pročitano 978 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun