NAJNOVIJE
Vukovar se predstavio na sajmu u Hamburgu

Predstavnici Grada Vukovara, Turističke zajednice Grada Vukovara, Lučke uprave Vukovar i Luke Vukovar predstavili su destinaciju Vukovar na najvećem sajmu kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. koji je održan u Hamburgu od 11. do 13. rujna.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 13:18)
Umirovljenici na druženju u Adici

Hrvatska udruga umirovljenika i invalida rada grada Vukovara organizirala je tradicionalno druženje svojih članova u Park šumi Adica na kojem se okupilo oko 120 članova.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 12:07)
Pobjednik folklornih večeri je KUD Slavko Janković iz Rokovaca-Andrijaševaca

Sinoćnjom folklornom večeri završena je ovogodišnja Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije u okviru 54. Vinkovačkih jeseni, a od 7. rujna na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni predstavilo se 39 društava.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 12:02)
Vukovar postaje jedan od gradova svjetskog mira

Iz vukovarske gradske uprave priopćili su da Vukovar postaje jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima – Gong svjetskog mira. U priopćenju stoji:

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 11:54)
Plenković: Prihvaćamo sve prijedloge inicijative "67 je previše"!

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je Vlada odlučila u cijelosti prihvatiti zahtjeve inicijative "67 je previše" o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju i vraćanju granice za starosnu mirovinu sa 67 na 65 godina, te da će predložiti i izmjene Zakona o radu, kako bi se moglo raditi i nakon 65. godine, prenosi HINA.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 11:35)
U nekoliko dana u Vinkovcima iz prometa isključena 22 alkoholizirana vozača

S obzirom na sve češće primjere grubog kršenja prometnih propisa, iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske upozoravaju sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i da ne sjedaju za upravljače vozila ako su konzumirali nedozvoljenu količinu alkohola.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 10:14)
U tijeku su radovi na kanalima i građevinama za melioracijsku odvodnju

Iz vukovarske gradske uprave obavještavaju o izvođenju radova na kanalima i ostalim građevinama za detaljnu melioracijsku odvodnju  na području grada i to u razdoblju od rujna do prosinca 2019.

Vlasnike parcela moli se  za razumijevanje prilikom izvođenja radova, a u slučaju primjedbi na vrijeme izvođenja radova, mogu se obratiti na kontakte: 031/252-230 i 098/970-0523.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 10:06)

Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri

  • Ponedjeljak, Lip 17 2019
  • Piše: 
Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata Foto: Općina Bogdanovci

U Bogdanovcima su proteklog vikenda, u organizaciji KUD-a „Seljačka sloga“, održane tradicionalne 22. Bogdanovačke folklorne večeri.

Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata. Osim kulturno-umjetničkih društava iz kontinentalnog dijela Hrvatske, ove su godine nastupili i gosti iz mjesta Turbe pokraj Travnika (BiH) te članovi KUD-a „Šid“ (Srbija).

Sve nazočne pozdravio je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, koji je istaknuo kako je izuzetno ponosan što su članovi KUD-a „Seljačka sloga“ sačuvali ovu tradiciju te vrlo uspješno diljem Hrvatske promiču običaje svoga kraja.

- Zaista mi je drago što su ovogodišnje Večeri prenošene uživo preko Youtube platforme, tako da su svi ljubitelji izvornog folklora mogli uživati u pjesmama i plesovima – istaknuo je načelnik općine Bogdanovci, Marko Barun. 

Svi posjetitelji Bogdanovaca su, osim folklora, mogli posjetiti i Sajam domaćih rukotvorina, uz degustaciju tradicijskih jela i pića, kao i uživati u vožnji fijakerom.

- Posebno nas veseli činjenica kako je našu manifestaciju posjetio župan Galić, ali i činjenica da su svi iseljenici mogli pratiti izravan prijenos sa Večeri. Osim domaćih KUD-ova, ugostili smo i goste iz BiH i Srbije, koji također njeguju izvorni folklor svog zavičaja – naglasio je u pozdravnom govoru predsjednik KUD-a „Seljačka sloga“, Tihomir Tadijanović. 

Nakon službenog dijela, sve prisutne je, uz zajedničku večeru, zabavljao tamburaški sastav „Duša bećarska“.

Pročitano 169 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

HRV

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija