Ispiši ovu stranicu

Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri

Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata Foto: Općina Bogdanovci

U Bogdanovcima su proteklog vikenda, u organizaciji KUD-a „Seljačka sloga“, održane tradicionalne 22. Bogdanovačke folklorne večeri.

Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata. Osim kulturno-umjetničkih društava iz kontinentalnog dijela Hrvatske, ove su godine nastupili i gosti iz mjesta Turbe pokraj Travnika (BiH) te članovi KUD-a „Šid“ (Srbija).

Sve nazočne pozdravio je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, koji je istaknuo kako je izuzetno ponosan što su članovi KUD-a „Seljačka sloga“ sačuvali ovu tradiciju te vrlo uspješno diljem Hrvatske promiču običaje svoga kraja.

- Zaista mi je drago što su ovogodišnje Večeri prenošene uživo preko Youtube platforme, tako da su svi ljubitelji izvornog folklora mogli uživati u pjesmama i plesovima – istaknuo je načelnik općine Bogdanovci, Marko Barun. 

Svi posjetitelji Bogdanovaca su, osim folklora, mogli posjetiti i Sajam domaćih rukotvorina, uz degustaciju tradicijskih jela i pića, kao i uživati u vožnji fijakerom.

- Posebno nas veseli činjenica kako je našu manifestaciju posjetio župan Galić, ali i činjenica da su svi iseljenici mogli pratiti izravan prijenos sa Večeri. Osim domaćih KUD-ova, ugostili smo i goste iz BiH i Srbije, koji također njeguju izvorni folklor svog zavičaja – naglasio je u pozdravnom govoru predsjednik KUD-a „Seljačka sloga“, Tihomir Tadijanović. 

Nakon službenog dijela, sve prisutne je, uz zajedničku večeru, zabavljao tamburaški sastav „Duša bećarska“.

Pročitano 1150 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

HRV