NAJNOVIJE
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)
Župan Galić obišao radove na projektu “Novo ruho Šumanovaca”

Svetište skrovite Gospe Šumanovačke, najstarije je svetište na području Vukovarsko - srijemske županije i drugo po starosti Marijansko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 11:56)
Nadbiskup Hranić: Djeca se ne rađaju jer su roditelji komotni i ne žele obvezu

Predvodeći misu na blagdan Velike Gospe u Aljmašu, nadbiskup đakovački i osječki i metropolit Đuro Hranić rekao je da se djeca u Hrvatskoj ne rađaju zbog toga što su roditelji komotni i ne žele obvezu, a ne zato što nemaju novaca.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 09:57)

U tijeku je festival vučedolske kulture

Otvorenje izložbe Forum Naronitaniium Otvorenje izložbe Forum Naronitaniium Foto: Valerija Lozančić

Povodom četvrte godišnjice otvorenja, u Muzeju vučedolske kulture organiziran je Festival vučedolske kulture.

U okviru festivala u polivalentnoj dvorani muzeja otvorena je izložba Forum naronitanum, Arheološkog muzeja Narona iz Vida koju će posjetitelji moći pogledati tijekom dva mjeseca. U prostoru radionice starih zanata održane su radionice za djecu, radionice eksperimentalne arheologije te  radionice prapovijesnih tehnika izrade keramike i alata. Prezentirano je i kućno pivarstvo te održano pokazno kuhanje piva, a uz prapovijesnu vatru posjetitelji su mogli sami pripremiti svoj vučedolski ražnjić.

Festival vucedolske kulture pivo
-Ove je godine uveden i novitet -  Journey to the beginnings – adventure game –  riječ je o međunarodnom  projektu kroz program Kreativne Europe u okviru kojega su kroz interaktivnu igru oživljene povijesti na lokalitetu. To je teatralna avanturistička igra na lokalitetima kroz koju posjetitelji ulaze u prapovijesti i rješavaju s timom razne zadatke. Zaista smo ponosni na ovaj novi sadržaj i sigurni smo da će i u budućnosti na arheološkom lokalitetu  imati veliko značenje - rekla je ravnateljica muzeja Mirela Hutinec.
Festival završava koncertom skupine Re –Cover koja će izvoditi stare pop i rock hitove.

Festivalu su nazočile i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić te županijska pročelnica za kulturu Marija Budimir.

Pročitano 275 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija