NAJNOVIJE
"PAX ET BONUM" - 195 tisuća kuna za najmlađe

Humanitarna akcija „PAX ET BONUM“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar 1 i 2 uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 12:44)
Na Županijskoj skupštini usvojen proračun za 2020. godinu

Na sjednici Županijske skupštine raspravljalo se o Proračunu Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu koji se sastoji od prihoda u iznosu od 1 milijardu 307 milijuna i 511 tisuća kuna i rashoda od 1 milijardu 259 milijuna i 311 tisuća kuna.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 12:09)
Radionice za poduzetnike o e-poslovanju

U Vinkovcima se održava trodnevna radionica za male i srednje poduzetnike pod nazivom Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (E-BUSINESS), etapa II, a u okviru projekta e-Poslovanje Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 10:51)
Za programe nacionalnih manjina 42 milijuna kuna

Načini prijave za programe kulturne autonomije, tema je seminara za 200-tinjak predstavnike udruga i ustanova nacionalnih manjina održanoga u Zagrebu u organizaciji Savjeta za nacionalne manjine RH.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 10:37)
Zlato, srebro i bronca s Prvenstva Hrvatske u karateu

Na održanom Prvenstvo Hrvatske u karateu za starije uzraste: kadeti, juniori i mlađi seniori u konkurenciji 120 natjecatelja iz 38 klubova, Karate klub Vukovar '91. nastupio je sa sedam natjecatelja u kategorijama kadeta i juniora, te su postigli sljedeće rezultate

1.mj Ivan Draganić, juniori ekipno, kao član ekipe Essekera

2.mj Ivan Draganić, juniori

3.mj juniorke ekipno u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer

5.mj Karlo Jukić kadeti

7.mj Ema Pendić juniorke

Nastupili su još i Alen Rubčić te Ilaj Macura

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 09:19)
Godišnjica je pogibije hrvatskih branitelja u Komletincima

U Komletincima je obilježena 28.godišnjica velike bitke u kojoj su hrvatski branitelji slomili napade srpskoga neprijatelja i obranili istočnu granicu Hrvatske.

(Srijeda, 04 Prosinac 2019 15:22)
Predstavljen prekogranični projekt IT community region

Poticanje prekogranične suradnje IT stručnjaka u stjecanju znanja i sklapanju poslovnih dogovora kroz model klastera kao alata za rast poslovnih inicijativa, glavni je cilj novog prekograničnog projekta pod nazivom Creation and fostering of common cooperating cross-border IT entrepreneurial community - IT community region, čija je početna konferencija održana u Vukovaru.

(Srijeda, 04 Prosinac 2019 14:16)

Pobjednik festivala je njemački film "Razbijačica sustava"

Dobitnici nagrada za najbolje filmove Dobitnici nagrada za najbolje filmove Milan Paun

Dodjelom nagrada u Hrvatskome domu Vukovar završio je ovogodišnji 13. vukovarski filmski festival.

Zlatni šlep za najbolji dugometražni igrani film pripao je njemačkome filmu „Razbijačica sustava“ redateljice Nore Fingscheidt, a nagradu je primio producent Peter Hartwig.

Najboljim kratkim igranim filmom proglašena je mađarska komedija „Šaptači“ redatelja Barnabasa Totha dok je u kategoriji najboljega dokumentarnoga filma pobijedio film „Kalin i zatvorska ekipa“ bugarskog redatelja Petka Gyulcheva.

Žiri je posebno priznaje dodijelio srpskome dokumentarnome filmu „Nebeska tema“ redatelja Mladena Matičevića, nagrada za životno djelo pripala je hrvatskome glumcu Žarku Potočnjaku, a nagrada Krsto Papić za poseban doprinos hrvatskoj kinematografiji svečano je uručena priznatom hrvatskom scenografu Mariju Iveziću.

Okupljenima se na zatvaranju festivala obratio direktor festivala Igor Rakonić izrazivši zadovoljstvo viđenim filmovima i organizacijom, a pozdravio ih je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Publika je vidjela i kratki igrani film „Dok je trajao Roland Garros“ redateljice Snježane Tribuson te dugometražnu hit komediju „Potpuni stranci“ mađarske redateljice Krisztine Gode.

Svojim kratkim filmovima predstavili su se i polaznici filmskih radionica, učenici vukovarskih osnovnih i srednjih škola.

vff lp

Na festivalu je prikazano oko 60 filmova na šest lokacija u Vukovaru.

vff slep

Pročitano 350 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija