NAJNOVIJE
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)

Putnici, najbolji film ovogodišnjeg DORF-a

Dobitnici nagrada 13. DORF-a Dobitnici nagrada 13. DORF-a Foto: DORF film festival

Dodjelom nagrada i priznanja u Lapidariju Gradskoga muzeja Vinkovci završio je 13. Festival dokumentarnog rock filma (DORF).

Najboljim filmom u regionalnoj konkurenciji proglašen je film „Putnici“ hrvatske redateljice Tine Šimurine, odlučilo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Miroslav Sikavica, redatelj i autor prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma, predsjednik žirija Matej Meštrović-glazbenik i Marina Paulenka-fotografkinja, umjetnička direktorica festivala „Organ Vida”.

Na ovogodišnjem DORF-u od 19. do 24. kolovoza prikazano je 13 glazbenih dokumentarnih filmova iz sedam zemalja od kojih se šest filmova iz Hrvatske, Srbije i Slovenije natjecalo za najbolji film u regionalnoj konkurenciji. Posebno priznanje dobio je film „Times of Great Depression“ hrvatskoga autora Vladimira Gojuna.

Ovogodišnju DORF 2019 nagradu za životno djelo, koju dodjeljuje organizator, dobio je srbijanski redatelj Slobodan Šijan, a nagradu za doprinos undergroundu glazbenik Antonije Pušić, umjetničkog imena Rambo Amadeus. Uz filmove iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, prikazani su i filmovi iz SAD-a, Velike Britanije, Kanade i Kazahstana, održano je osam hrvatskih i jedna svjetska premijera filmova, a u off-programu održana je i promocija knjige, izložba fotografija kao i DJ nastup.

Festival je organizirala Udruga ljubitelja filma RARE uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, a partneri mu je bio Gradski muzej Vinkovci.

Pročitano 100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija