NAJNOVIJE
Penava: Prikupili smo dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Gradonačelnik Ivan Penava  najavio je danas novinarima kako će u petak će Ivan Kovač, Davor Ivo Stier i on predati potrebne potpise za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 15:13)
Tradicionalni novinarski bal okupio 70-tak uzvanika iz cijele županije

U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima je održan 21. novinarski bal. Riječ je godišnjem događaju za novinare i druge djelatnike u medijima iz naše županije koji iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika. Tako se od nedavno novinarskome balu odazivaju i glasnogovornici institucija s našega područja.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:57)
Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo uputu školama da otkažu putovanja u Italiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, a nakon što se žarište koronavirusa razvilo i u nama susjednoj zemlji.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:48)
Policija pronašla drugog sudionika sukoba u Vukovaru

Nakon intenzivnog traganja, vukovarski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad drugim sudionikom sukoba koji se dogodio 8. veljače pred trgovačkim centrom u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:11)
Uskoro novi krug prijava za subvencije na stambene kredite

Subvencije na stambene kredite kreću od 30. ožujka, a uskoro kreće i program POS+ i POS za stambeno zbrinjavanje deficitarnog kadra na području cijele Republike Hrvatske.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:08)
Predstavljen projekt Cooltura

U vukovarskoj  Gradskoj vijećnici predstavljen  je projekt „Cooltura“.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 13:49)
3. Dani medijske pismenosti

Od 30. ožujka do 5. travnja 2020. održat će se 3. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gotovo 60 posto srednjoškolaca barem je jednom primilo poruke seksualnog sadržaja, dok je 40 posto učenika uzvratilo na takve poruke. Skoro svi adolescenti su se susreli s govorom mržnje na Internetu. Roditelji često ne znaju što im savjetovati, a to je samo jedan od razloga zašto se i ove godine organiziraju Dani medijske pismenosti. Cilj 3. Dana medijske pismenosti je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Pozivaju se sve odgojno-obrazovne ustanove, knjižnice, kina, mediji, udruge i drugi društveni sudionici da samostalno, ili uz  podršku Agencije za elektroničke medije organiziraju događaje u svojim sredinama. To mogu biti predavanja, radionice, filmske projekcije, panel diskusije ili druge aktivnosti posvećene različitim aspektima medijske pismenosti. 

U sklopu 2. Dana medijske pismenosti održanih u travnju 2019., organizirano je ukupno 273 predavanja, radionica, filmskih projekcija i drugih događanja u više od 90 gradova i mjesta u Hrvatskoj. U tim aktivnostima sudjelovalo je više od 16 tisuća osoba, od čega 13 tisuća djece i mladih.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 12:06)

Putnici, najbolji film ovogodišnjeg DORF-a

Dobitnici nagrada 13. DORF-a Dobitnici nagrada 13. DORF-a Foto: DORF film festival

Dodjelom nagrada i priznanja u Lapidariju Gradskoga muzeja Vinkovci završio je 13. Festival dokumentarnog rock filma (DORF).

Najboljim filmom u regionalnoj konkurenciji proglašen je film „Putnici“ hrvatske redateljice Tine Šimurine, odlučilo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Miroslav Sikavica, redatelj i autor prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma, predsjednik žirija Matej Meštrović-glazbenik i Marina Paulenka-fotografkinja, umjetnička direktorica festivala „Organ Vida”.

Na ovogodišnjem DORF-u od 19. do 24. kolovoza prikazano je 13 glazbenih dokumentarnih filmova iz sedam zemalja od kojih se šest filmova iz Hrvatske, Srbije i Slovenije natjecalo za najbolji film u regionalnoj konkurenciji. Posebno priznanje dobio je film „Times of Great Depression“ hrvatskoga autora Vladimira Gojuna.

Ovogodišnju DORF 2019 nagradu za životno djelo, koju dodjeljuje organizator, dobio je srbijanski redatelj Slobodan Šijan, a nagradu za doprinos undergroundu glazbenik Antonije Pušić, umjetničkog imena Rambo Amadeus. Uz filmove iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, prikazani su i filmovi iz SAD-a, Velike Britanije, Kanade i Kazahstana, održano je osam hrvatskih i jedna svjetska premijera filmova, a u off-programu održana je i promocija knjige, izložba fotografija kao i DJ nastup.

Festival je organizirala Udruga ljubitelja filma RARE uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, a partneri mu je bio Gradski muzej Vinkovci.

Pročitano 227 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija