Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Putnici, najbolji film ovogodišnjeg DORF-a

Dobitnici nagrada 13. DORF-a Dobitnici nagrada 13. DORF-a Foto: DORF film festival

Dodjelom nagrada i priznanja u Lapidariju Gradskoga muzeja Vinkovci završio je 13. Festival dokumentarnog rock filma (DORF).

Najboljim filmom u regionalnoj konkurenciji proglašen je film „Putnici“ hrvatske redateljice Tine Šimurine, odlučilo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Miroslav Sikavica, redatelj i autor prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma, predsjednik žirija Matej Meštrović-glazbenik i Marina Paulenka-fotografkinja, umjetnička direktorica festivala „Organ Vida”.

Na ovogodišnjem DORF-u od 19. do 24. kolovoza prikazano je 13 glazbenih dokumentarnih filmova iz sedam zemalja od kojih se šest filmova iz Hrvatske, Srbije i Slovenije natjecalo za najbolji film u regionalnoj konkurenciji. Posebno priznanje dobio je film „Times of Great Depression“ hrvatskoga autora Vladimira Gojuna.

Ovogodišnju DORF 2019 nagradu za životno djelo, koju dodjeljuje organizator, dobio je srbijanski redatelj Slobodan Šijan, a nagradu za doprinos undergroundu glazbenik Antonije Pušić, umjetničkog imena Rambo Amadeus. Uz filmove iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, prikazani su i filmovi iz SAD-a, Velike Britanije, Kanade i Kazahstana, održano je osam hrvatskih i jedna svjetska premijera filmova, a u off-programu održana je i promocija knjige, izložba fotografija kao i DJ nastup.

Festival je organizirala Udruga ljubitelja filma RARE uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, a partneri mu je bio Gradski muzej Vinkovci.

Pročitano 975 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI