Ispiši ovu stranicu

Završen 3.filmski festival glumca

Festival se održava u GK Joza Ivakić Festival se održava u GK Joza Ivakić Foto: Arhiv HRV-a

Zlatne Orione za najbolju glavnu žensku i mušku ulogu na 3.filmskom festivalu glumca održanome u Vinkovcima dobili su Alma Prica za naslovnu ulogu u filmu Dnevnik Diane Budisavljević, redateljice  Dane Budisavljević te Krešimir Mikić za ulogu ministra Kelave u filmu Koja je ovo država, redatelja  Vinka Brešana. Najboljim filmom po odabiru učenika vinkovačke Gimnazije, a koji o tome odlučuju od prvoga festivala je film Koja je ovo država.

Drugu nagradu odnosno Srebrnoga Oriona za sporedne uloge dobili su Snježana Sinovčić Šiškov za ulogu Tetke u filmu Sam samcat Bože Jelčića te Nikša Butijer za ulogu Generala u filmu Koja je ovo država. O nagradama Orion odlučivao je ocjenjivački sud u sastavu Marica Vidušić Vrdoljak, Sanja Vejnović i Goran Ribarić.

Inače festival je trajao od 4.do 11.listopada i u tome razdoblju posjetitelji su mogli pogledati i film Moj dida je pao s Marsa redatelja Dražena Žarkovića, a u okviru DOKUoptik programa u sklopu festivala i dokumentarce Pomrčina Rabuzinovog sunca Darka Stojanovića Stoje te Polarni san Đure Gavrana.

Filmski festival glumca je kulturna manifestacija s ciljem promicanja umjetničke vrijednosti glumačkih kreacija na hrvatskom suvremenom igranom filmu. Festival organizira UO Asser Savus u partnerstvu s utemeljiteljima manifestacije  Hrvatskim društvom filmskih djelatnika (HDFD) i Gradom Vinkovcima. a održava se u vinkovačkom gradskom kazalištu Joza Ivakić.

Pročitano 806 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar