Ispiši ovu stranicu

Održan 1. sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko - srijemske županije

Sajam knjiga nacionalnih manjina Sajam knjiga nacionalnih manjina Foto: Valerija Loznčić

Povodom održavanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2019., Savez Rusina Republike Hrvatske i Vijeće rusinske nacionalne manjine Vukovarsko – srijemske županije, pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Gradske knjižnice Vukovar organizirali su  1. Sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko - srijemske županije.

Sajam je inicirala Dubravka Rašljanin, predsjednica Saveza Rusina RH.
-Tijekom svog mandata čitala sam mnoge knjige, publikacije, časopise… Čitajući ih upitala sam se zašto nacionalne manjine ne bi predstavile sve što su napisale i izdale kao i one publikacije koje su bitne za način života njihove nacionalne manjine – rekla je Rašanin izražavajući nadu da će sajam postati tradicionalan i da će ga prihvatiti i ostale županije.                   
–Lijepa riječ na bilo kojem jeziku pridonosi samo spajanju ljudi, a ne razdvajaju. Na ovaj ćemo se način bolje upoznati i vidjeti što rade pripadnici drugih nacionalnih manjina.  Pisanim slovima možemo sačuvati svoju kulturnu baštinu i tradiciju te ostaviti nešto u naslijeđe budućim generacijama – istaknula je Rašljanin.

Sajam je održan u prostorijama Gradske knjižnice Vukovar, a u programu su sudjelovala gotovo sva Vijeća i predstavnici nacionalnih manjina  s područja županije.

Pročitano 922 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić