Ispiši ovu stranicu

U okviru manifestacije „Domovina u mom srcu – dani Hrvatske matice iseljenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji“ u GKV predstavljene tri knjige

U okviru manifestacije „Domovina u mom srcu – dani Hrvatske matice iseljenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji“ u GKV predstavljene tri knjige Foto: Valerija Lozančić

Hrvatska matica iseljenika – Podružnica Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar, u okviru manifestacije „Domovina u mom srcu – dani Hrvatske matice iseljenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji“,  organizirali su predstavljanje knjiga  troje autora.


-Dužnost nam je i čast osim promoviranja čitanja knjiga, knjižarstva i nakladništva pružiti mogućnost svima koji žele u našemu gradu heroju  predstaviti pisanu riječ jer je uistinu važno očuvati kulturni identitet i ono što nas predstavlja kao narod – rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić.

Roman Tvorci vremena snova autorice Elizabete Medić  posvećen je ljudskim snovima koji su, kako kaže autorica, pokretači velikih djela, a zahvaljujući njima i ona je napisala ovaj roman. Zbirka novela Život nema naslova  autorice Anite Martinac prema njenim riječima daje odgovore na smisao života. Knjigu Zemlja Hercegovina predstavio je autor Mate Grbavac rekavši kako je radnja smještena u 15. stoljeće koje je tragično i sudbonosno za BIH.

Uz autorice i autora, u programu su sudjelovali i voditelj vukovarske podružnice HMI Silvio Jergović te predsjednik OMH u Čitluku Andrija Stojić.

Pročitano 884 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić