Ispiši ovu stranicu

Proglašen nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti

Arhiva Arhiva HRV, Arhiva

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice u Iloku je održana završna svečanost na kojoj je proglašen nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) 2019. godine. Ove godine tema je bila wellness i zdravstveni turizam.


U konkurenciji Daruvara, Stubičkih, Krapinskih i Tuheljskih toplica odlukom prosudbenog povjerenstva pobjedu je odnio Sveti Martin na Muri.
Prema riječima direktorice sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda u HTZ–u Slavije Jačan Obratov, Sveti Martin na Muri po treći je put osvojio ovu prestižnu europsku nagradu koja se dodjeljuje ispred Europske komisije.
-Wellness i zdravstveni turizam bilježe iz godinu u godinu stopu rasta od 15-20 posto što je jedna od najznačajnijih stopa rasta koja pokazuje koliko tu još imamo neiskorištenog potencijala. Istraživanja su pokazala kako 7 posto turista neke usluge vezane za zdravstveni turizam navode kao motiv dolaska u destinaciju. Isto tako 8 posto turista navodi kako je nekakva vrsta wellnessa motiv dolaska u destinaciju - rekla je Jačan Obratov.
Također ističe kako Wellness i zdravstveni turizam bilježe iz godine u godinu stopu rasta od 15-20 posto što je jedna od najznačajnijih stopa rasta koja pokazuje koliko u ovoj grani turizma ima neiskorištenog potencijala.

Predstavnici Svetoga Martina na Muri napominju kako oni svojim posjetiteljima nude razne prirodne resurse, etnografske sadržaje, etnografske centre, niz manifestacija, gastro i eno ponudu, biciklističke staze, ali i bogatu wellness ponudu po kojoj je Sveti Martin na Muri postao prepoznatljiva wellness i well-being destinacija u Hrvatskoj.

Pročitano 1141 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić