Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Larisa Janičev Stojanović u društvu najboljih

Larisa Janičev Stojanović Larisa Janičev Stojanović Arhiva HRV

Hrvatski sabor kulture objavio je rezultate ovogodišnjeg književnog natječaja za 39. Susret hrvatskih zavičajnih književnika. U odabranom društvu našla se i pjesnikinja Larisa Janičev-Stojanović.

Na ovogodišnjem književnom natječaju Hrvatskog sabora kulture, sudjelovalo je 110 autora s čak 430 književnih djela: 358 poetskih, 53 prozna rada i 19 dramskih djela na štokavskom, kajkavskom i čakavskom narječju. Od 358 prispjelih poetskih radova, povjerenstvo je odabralo 30 sudionika 39. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika, među kojima je i pjesma „Dunavska“ Larise Janičev Stojanović.

Hrvatski sabor kulture je krovna organizacija amaterizma u Republici Hrvatskoj i s obzirom sam pjesnikinja amaterka koja se gotovo 15 godina javno bavim poezijom, to je za mene jedno veliko priznanje kao autora  - rekla je Larisa Janičev Stojanović dodavši kako je Dunav za nju vječna inspiracija.

- Kao rođena Vukovarka koja je živjela do Domovinskog rata u Borovu naselju, Dunav doista volim, sanjam i grlim ga objeručke. Često dolazim u Vukovar gdje s Dunavom dišem i o njemu jako puno pišem. Kada to činim, uvijek sam u mislima na starom drvenom flosu kod Doma tehnike jer je to mjesto čarobno i za njega me vežu samo najljepše uspomene. Stoga ću 27. lipnja s ponosom pronijeti ime Borova naselja i Vinkovaca kroz Zagreb i Hrvatsku – kaže Larisa.

Virtualno 39. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika bit će održano putem ZOOM platforme u subotu, 27. lipnja s početkom u 17,00 sati kada će biti objavljeno tko su od odabranih autora ovogodišnji laureati – dobitnici plaketa za književno stvaralaštvo Hrvatskog sabora kulture te dobitnici pohvala i priznanja.

Pročitano 950 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI