Ispiši ovu stranicu

Objavljen je natječaj za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu

Svake godine festival privuče mnogobrojnu publiku Svake godine festival privuče mnogobrojnu publiku Foto: Arhiv HRV-a

Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, udruga Braniteljice Domovinskog rata RH raspisala je 1.lipnja 2020. godine natječaj za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom Grad u školjci.

Po riječima predsjednice udruge Svjetlane Dželalije, od 2013. do 2017.godine ovaj se festival održavao pod nazivom Pjesmom protiv zaborava.

- Od 2018. godine u spomen na vukovarskog branitelja i pjesnika Darka Dombaja, festival nosi naziv Grad u školjci, po njegovoj zbirci vukovarskih elegija. Novost je da ove godine nećemo upriličiti finalnu večer festivala koja se inače održava 16.studenoga, jer ćemo sredstva koja smo dobili u tu namjenu od Ministarstva hrvatskih branitelja vratiti u državni proračun RH za saniranje posljedica od potresa u Zagrebu. Ove ćemo godine tako tiskati samo zbornik s trideset prvih pjesama po ocjeni prosudbenoga povjerenstva – rekla je Dželalija.

Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni državljani Republike Hrvatske, a sudionici natječaja mogu dostaviti samo jednu pjesmu, pisanu čitko ili tiskanu na računalu ili pisaćem stroju na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu.

- Tema ovogodišnjeg festivala je u širem smislu Domovinski obrambeni rat u Hrvatskoj, domoljublje i rodoljublje. Pjesma ne smije biti duža od 30 pisanih redova računajući i naslov i razmake između strofa ako ih ima. Do trenutka objave rezultata, pjesma ne smije nigdje biti objavljena – pojašnjava uvjete natječaja Dželalija, a svi detalji se mogu pronaći na mrežnim stranicama udruge.

Iz udruge Braniteljice Domovinskog rata RH nadaju se kako će i ove godine na natječaj pristići veliki broj uradaka. 

Pročitano 904 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar