Ispiši ovu stranicu

Večeras u Nijemcima započinje manifestacija Divan je kićeni Srijem

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Manifestacija Divan je kićeni Srijem već 23 godine okuplja Hrvate s jedne i druge strane Srijema. Kroz bogat trodnevni program njeguje tradicijsku kulturu, folklorno naslijeđe i identitet zapadnog Srijema te prezentira bogatstvo Općine Nijemci gdje se održava i Vukovarsko-srijemske županije.

Programom su predviđeni nastupi tamburaških sastava i KUD-ova, sijelo pučkih pisaca u Đeletovcima, turističko-gospodarski sajam i drugi sadržaji, a o svemu nam je rekla Katarina Šurkić, direktorica Turističke zajednice Općine Nijemci.

- Svečano otvorenje započinje večeras u 21 sat u središnjem parku u Nijemcima, a nastupaju žesnka pjevačka skupina Šumarice, Prva pjevačka konjica Sinđir, KUD Šokadija i tamburaški sastav Allegro iz Vukovara. Nakon otvorenja slijedi koncert Najboljih hrvatskih tamburaša. U subotu dopodne je predviđen Vatrogasni kup Općine Nijemci na izletištu Sopotac, a u poslijepodnevnim satima posjetitelji uz pratnju turističkoga vodiča mogu upoznati zavičajni muzej Luka Natali. U večernjim satima u Đeletovcima se održava Sijelo pučkih pisaca, dok je u Nijemcima koncert Frajli u središnjem parku. U nedjelju navečer na programu su nastupi dječjih folklornih skupina s područja naše županije, nastupi drugih KUD-ova te koncert sastava Allegro. Sva tri dana manifestacije, u središnjem parku se održava i turističko-gospodarski sajam – pojasnila je Šurkić.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Općine Nijemci.

Pročitano 1218 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar