Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Odgođeni 31.pjesnički susreti u Drenovcima

Luko Paljetak, laureat na 30. pjesnički susreti u Drenovcima Luko Paljetak, laureat na 30. pjesnički susreti u Drenovcima Arhiva HRV-a

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

"Pjesnički susreti" u Drenovcima jedna su od najstarijih hrvatskih pjesničkih manifestacija na kojoj sudjeluju hrvatski pjesnici iz Hrvatske i susjednih zemalja, pjesnici iz inozemstva te mladi pjesnici s područja Slavonije, Baranje i Srijema čije se pjesništvo potiče i nagrađuje.

"Susrete" je pokrenuo slavonsko-baranjsko-srijemski Ogranak Društva hrvatskih književnika 1986. u Vinkovcima, gdje je tada živio pokretač Susreta i utemeljitelj Ogranka Vladimir Rem.

Nakon rata, godine 1994. Susreti prelaze u Drenovce a kao organizatori se uključuju Udruga "Duhovno hrašće" iz Drenovaca i Knjižnica Drenovci.

Ovogodišnji, 31. Pjesnički susreti trebali su se održati 10. i 11. srpnja u Drenovcima, ali su otkazani zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja u Slavoniji i Baranji.

Određen je novi termin, 25. rujna, a Pjesnički susreti će se organizacijski i programski povezati s programom Međunarodni mostovi književnosti i umjetnosti koji će se održati u Đakovu 24. rujna.

Pročitano 1097 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI