Ispiši ovu stranicu

Počeo Filmski tjedan u Vinkovcima

Projekcije su u lapidariju Gradskoga muzeja Projekcije su u lapidariju Gradskoga muzeja Hina

Projekcijom kratkog filma Posljednji bunar redatelja Filipa Filkovića u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci počeo je Filmski tjedan u Vinkovcima koji traje do 22. kolovoza.

Istodobno se održavaju 8. antičke filmske večeri i 14. festival dokumentarnog rock filma.

„Ovo je četvrta godina zaredom da spajamo Antičke filmske večeri i DORF i to se pokazalo dobrim, a ove godine smo izgleda jedini festival u Slavoniji koji radi filmske projekcije na otvorenom.

Program je nešto manji nego prošlih godina, ali ne i manje kvalitetan. Imamo dvije svjetske i jednu hrvatsku premijeru i mislim da time možemo biti zadovoljni", kazao je umjetnički direktor i osnivač DORF-a Toni Šarić.

U regionalnoj konkurenciji gledatelji će na ovogodišnjem DORF-u imati prigodu pogledati hrvatske filmove „Sonnyboy iz Stubičke Slatine“ Alekseja Pavlovskog, Tusta“, Andreja Korovljeva i „Erik“ Danila Lole Ilića, srbijanski „Pobjednici su dosadni“ Olivere Miletić Čačija te makedonski film „New York – Hodočasništvo“ Slavche Koviloskog. 

U programu Tajna povijest rocka bit će prikazan film o velikoj divi „Grace Jones: Bloodlight and Bami“ Sophie Fiennes.

Nagradu za životno djelo dobit će glazbenik Želimir Babogredac, a posebno priznanje za doprinos undergroundu ove godine primit će Igor Hofbauer, jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora posljednja dva desetljeća.

Filmski tjedan u Vinkovcima organizira Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci.

Pročitano 640 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun