Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

55. Vinkovačke jeseni od 18. do 20.rujna

Vinkovačke jeseni uz epidemiološke mjere Vinkovačke jeseni uz epidemiološke mjere Foto: Novosti.hr

Ovogodišnje 55. Vinkovačke jeseni održat će se od 18. do 20. rujna.

Program će biti smanjen i uz provedbu niza epidemioloških mjera, najavljeno je na konferenciji za novinare Organizacijskog odbora 55. Vinkovačkih jeseni.

Predsjednik Organizacijskog odbora i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić je rekao kako su ovogodišnje Vinkovačke jeseni trebale biti programski najbogatije, no zbog epidemije uzrokovane korona virusom su se morali prilagoditi i učiniti sve kako bi se one održale uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

- Izvjesno je kako će se održati svečanost otvorenja i svečani mimohod. I jedna i druga manifestacija će se održati na središnjem Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima, a cijeli prostor bit će pod posebnim epidemiološkim mjerama, uz ograničen broj sudionika, posjetitelja i gostiju - rekao je Bosančić.

Pisac scenarija svečanog otvorenja je Marko Sabljaković, a u programu će biti angažirani lokalni glumci i KUD-ovi.

U svečanom mimohodu nastupit će 30-tak KUD-ova iz Vukovarsko-srijemske županije koji će do trga biti dovoženi i odvoženi pod posebnim mjerama, a izostat će svečane konjske zaprege.

Bosančić je najavio da će biti postavljen Slavonski sokak, isključivo za prodaju autohtonih proizvoda,  ali bez ugostiteljske ponude.

U okviru promocije ovogodišnjih 55. Vinkovačkih jeseni predstavljen je autobus vinkovačke tvrtke "Polet" oslikan motivima Vinkovačke jeseni koji će prometovati cestama diljem Hrvatske.

Pročitano 687 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI