Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru počeo 27. festival glumca

Predstavom Dekorater, započeo 27. festival glumca Predstavom Dekorater, započeo 27. festival glumca Foto: J. Vrdoljak

Izvedbom predstave „Dekorater“ u produkciji Kazališta Lectirum iz Zagreba  u Hrvatskom domu u Vukovaru, gradu domaćinu, započeo je 27. po redu Festival glumca.

Uz sve epidemiološke mjere, prije predstave održala se i svečanost otvorenja, na kojem su se okupljenima obratili Perica Martinović, predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU), Joško Ševo, predsjednik Festivalskog odbora Festivala glumca, izaslanica ministrice kulture Iva Hraste Sočo, zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić, domaćin Festivala Niko Pavlović i izbornik Festivala, Nedim Prohić. Festival su otvorenim zajednički proglasili vukovarsko-srijemski župan, Božo Galić i predsjednica HDDU Perica Martinović. U Gradskom muzeju Vukovar će se održati i svečanost zatvaranja festivala s dodjelom nagrada najboljoj predstavi i glumcima.

Festival traje od 5. do 13, rujna i održava se u gradovima Vukovarsko-srijemske županije: Vinkovcima, Vukovaru, Županji, Iloku i Otoku. Ocjenjivački sud Festivala, koji čine glumci Branka Cvitković, Vjekoslav Janković i Pere Eranović, imat će tešku zadaću odabrati najbolje glumačke kreacije i najbolju predstavu među četrnaest predstava koliko ih je za ovogodišnji Festival izabrao izbornik, Nedim Prohić.

Pročitano 949 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI