Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

10. Kulturna manifestacija "Kad je golubica letjela"

Sudionici manifestacije 2019. Sudionici manifestacije 2019. Foto: Arhiva

U Organizaciji Društva Rusnak, U Starim Jankovcima će se održati deseta, jubilarna kulturna manifestacija Kad je golubica letjela.

Njegovanje, čuvanje i razvijanje jezika, narodnih napjeva, nošnje, kulturne i duhovne baštine Panonskih Rusina te jačanje suradnje s rusinskim narodom matičnoga teritorija, utkano je u Kulturnu manifestaciju Kad je golubica letjela lokalnoga i međunarodnoga karaktera, koja će se ove godine održati 26. rujna 2020. godine u 16.00 sati u Starim Jankovcima, pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Na ovogodišnjoj 10. jubilarnoj, manifestaciji obilježiti će se 190. obljetnica doseljenja Rusina u Stare Jankovce i 10. obljetnica Kulturne manifestacije  Kad je golubica letjela.

S obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine će izostati zasjedanje Svjetskog vijeća Rusina i Svjetskog foruma rusinske mladeži. Po prvi puta, zbog epidemiološke situacije, manifestacija će biti lokalnog i županijskog karaktera. U kulturnom programu  nastupit će rusinske udruge kao i udruge Mađara i Čeha iz naših županija.

Pročitano 771 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI