Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Bogat program 16. dana Matice hrvatske Vukovarsko-srijemske županije

U Vinkovcima se održavaju 16. dani Matice hrvatske Vukovarsko-srijemske županije, u okviru kojih je Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima upriličio je bogat program.  Ovogodišnji program je vrlo raznolik od izložbi slika, do predstavljanja knjiga i filmova, a započeo je 15. listopada filmom Nikole Horvata  Zašto pješačim. Gotovo svakodnevno do 30. listopada održavat će se različita kulturna događanja, najavio je Dražen Švagelj, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

-Ovim događanjima želimo  podsjetiti ali i potvrditi svoju prisutnost na području kulturnog života našega grada i naše županije. Program u Vinkovcima je ove godine prilagođen situaciji i bit će održan uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite RH, istaknuo je  doc.dr.sc. Dražen Švagelj, predsjednik OMH u Vinkovcima.

Švagelj je za 19. listopada u 19 h najavio promociju romana Vinka Juzbašića „Dodir neba“, a 22. listopada u 19 h održat će se  promocija zbirke pjesama Petra Eleza „Da Tebi hvalu kažem“. Program se nastavlja  24. listopada u 19 h susretom s Hrvatima iz Argentine (Comodoro Rivadavia) putem videolinka, a 27. listopada u 19 h održat će se  promocija nove knjige Josipa Jurčevića “Komunistički teror i mučeništvo Crkve, djelovanje Udbe protiv Crkve u Hrvatskoj 1945.-1991.”. Posljednjega dana ovogodišnje manifestacije, 30. listopada u 19 h održat će se izložba vinkovačke Etno udruge Vrijedne ruke u povodu njihovog 10. rođendana.  

Također, u Galeriji likovnih umjetnosti „Slavko Kopač” za 20. listopada u 19 h najavljena je izložba fotografija „Retrospektiva 2020“ Zvonimira Tanockog povodom 60 godina života i 40 godina umjetničkog rada.

Suorganizatori vinkovačkog programa Dana MH u VSŽ su Gradski muzej Vinkovci, OMH u Vukovaru, Hrvatska matica iseljenika Podružnica Vukovar i Etno udruga „Vrijedne ruke” Vinkovci.

Pročitano 928 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI