Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U pripremi vinkovačko-sisačka koprodukcija predstave, Što žena umije

Predstava "Što žena umije" Predstava "Što žena umije" Foto: Press032

Gradsko kazalište Joze Ivakića iz Vinkovaca u koprodukciji sa sisačkim Gradskim kazalištem priprema premijeru predstave „Što žena umije“, napisane po motivima istoimene humoreske Marije Jurić Zagorke, najavljeno je na konferenciji za novinare u vinkovačkom kazalištu.

Po riječima ravnatelja Gradskog kazališta Joze Ivakića, Zdenka Rečića,

 komedija  govori o muško-ženskim odnosima uz prilagodbu današnjem vremenu. Predstava se bavi pitanjima feminizma i ženske emancipacije u vrijeme Marije Jurić Zagorke, ali i u današnjem društvu te krugu obitelji, s duhovitim replikama i finom satirom. 

- Ovo je naša prva koprodukcija s Gradskim kazalištem Sisak, što nas posebno raduje - rekao je Rečić.

Redateljica i dramaturginja Biljana Čakić podsjetila je kako je tekst „Što žena umije“ Marije Jurić Zagorke, prvi dramski tekst te književnice i novinarke, praizveden u siječnju 1901. godine u Zemaljskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

U predstavi glume Vladimir Andrić, Matea Marušić, Selena Andrić, Zorko Bagić, studentica glume Nataša Veselinović te Vedran Dakić, koji je odnedavno, uz Vladimira Andrića i Mateu Marušić, treći član profesionalnog ansambla Gradskog kazališta Joze Ivakića.

Premijerna izvedba predstave "Što žena umije" najavljena je za 5. ožujka.

Pročitano 679 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI