NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)

Knjižnica Lovas dobiva novu opremu

Knjižnica Lovas dobiva novu opremu Foto: Općina Lovas

Načelnica Općina Lovas Tanja Cirba i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek su potpisali ugovor o korištenju sredstava Ministarstva za program „Nabava opreme za potrebe knjižnice u Lovasu“.

Temeljem Ugovora odobrena su sredstva u iznosu od 30 tisuća kuna, kojima će se obnoviti dotrajala oprema knjižnice Lovas i to, panoi, police, vitrine, regali, stolovi, klupe i konferencijske stolice.

- Modernizacija ove opreme, uz prethodno nabavljenu suvremenu informatičku i multimedijalnu opremu te bogati knjižni fond, učinit će knjižnicu Lovas funkcionalnijom i ugodnijom za sve korisnike – rekla je načelnica Cirba.

Ukupna vrijednost programa opremanja knjižnice iznosi 55 tisuća kuna te će Općina Lovas za zatvaranje financijske konstrukcije izdvojiti iznos od 25 tisuća kuna. Cirba je uputila zahvalu i nositelju knjižnične djelatnosti – Gradskoj knjižnici Vukovar pri realizaciji ovog i ostalih projekata u ogranku Lovas.

Pročitano 284 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija