Ispiši ovu stranicu

Održan sastanak hrvatskih ZAKUD-a

Održan sastanak hrvatskih ZAKUD-a Foto: Arhiva HRV

Na inicijativu predstavnika Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije u Karlovcu je održan 3. susret županijskih ZAKUD-a Hrvatske u sklopu kojega je održan i radni sastanak hrvatskih ZAKUD-a.

Na radnome sastanku razgovaralo se o planu, provedbi rada i aktivnostima Zajednica do kraja godine te o provedbi ovogodišnjih, 56. Vinkovačkih jeseni, ovisno o epidemiološkom razvoju situacije.

- Tema ovih sastanaka zajednička je suradnja u očuvanju hrvatske tradicije. U godinu i pol dana, zbog korone, situacija se pogoršala i u vezi članstva i u vezi naših manifestacija. Mi bismo sada htjeli pomoći jedni drugima kako bi se naša tradicija očuvala i kako ne bi otišla u zaborav - rekla je predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije Jasna Požar.

Požar je istaknula kako se na sastanku dogovorio i zajednički nastup prema Ministarstvu kulture s ciljem značajnije promocije folklorne baštine.

Zahvalivši na domaćinstvu te prenoseći pozdrave župana Damira Dekanića, tajnik vukovarsko-srijemskog ZAKUD-a važnim je istaknuo zajedništvo i suradnju svih Zajednica ujedno predstavivši program Jeseni.

Pročitano 665 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI