NAJNOVIJE
U Vukovaru se do 12.kolovoza održava Kino pod zvijezdama

Hrvatski dom Vukovar i ove godine organizirao je Kino pod zvijezdama, a traje od 8.-12. kolovoza 2022. 

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 12:51)
Raste broj zaraženih virusom SARS-CoV-2

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su evidentirana 1872 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 12 osoba. Broj aktivnih slučajeva zaraze je 7710. Među njima je 607 pacijenata na bolničkome liječenju, a na respiratoru su 22. U samoizolaciji se nalazi 3591 osoba.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 11:57)
Jučer evidentirana dva požara - na silosu u Otoku i na farmi u Ivankovu

Jučer su na području naše policijske uprave zabilježena dva požara na građevinskim objektima.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 09:32)
Učenik Vladimir Grubić drugi na Sportskim igrama mladih

Učenik trećeg razreda osnovne škole Nikola Tesla iz Mirkovaca Vladimir Grubić zauzeo je drugo mjesto na Sportskim igrama mladih u Rijeci, u disciplini 60 metara sprint.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:09)
Policajci educirali radnike u turizmu

Na poziv Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske održali su u Vinkovcima edukaciju za turističke djelatnike, predstavnike ugostiteljskih objekata za smještaj odnosno kuća za odmor i turističkih zajednica.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:07)
Dok iz ministarstva demantiraju nestašicu antivirusnih lijekova, iz HUBOL-a upozoravaju da nedostaje remdesivira

Hrvatskoj nedostaju zalihe remdesivira, antivirusnog lijeka za liječenje covida-19, trenutne zalihe dovoljne su za 80 pacijenata, a nove doze lijeka još nisu stigle u bolnice koje su ga naručile, ustvrdili su iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL), a prenosi HINA.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:00)
Stručnjaci i dalje pozivaju na oprez zbog korone

Od početka mjeseca kolovoza do sada, na području Vukovarsko-srijemske županije evidentirano je 156 novih slučajeva zaraze korona virusom, a preminulo je pet osoba.

(Utorak, 09 Kolovoz 2022 13:57)

Predstavljena zbirka Priče iz domovinskog rata iz pera srednjoškolaca: Prva nagrada vukovarki Stelli Ristović

Predstavljena zbirka Priče iz domovinskog rata iz pera srednjoškolaca: Prva nagrada vukovarki Stelli Ristović FOTO: Arhiva HRV

Na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu, 2.kolovoza, predstavljena je zbirka Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca te su uručene nagrade učenicima za najbolje priče.

Učenicima je nagrade uručio ministar Medved, a na događaju su nazočili, uz roditelje i mentore, izaslanici iz ministarstva te članovi povjerenstva. Ministar je rekao kako je neizmjerno ponosan na ovaj projekt jer se kroz njega potiču mladi naraštaji na razvijanje domoljubnog osjećaja i na očuvanje sjećanja na Domovinski rat.

Nakon predstavljanja zbirke u kojoj se nalaze priče iz prvog i drugog javnog poziva, uručene su nagrade učenicima za sudjelovanje na trećem javnom pozivu iz 2021. godine. U prva dva javna poziva zaprimljeno je 177 kratkih priča iz srednjih škola diljem zemlje, a u posljednjem ovogodišnjem Povjerenstvo za vrednovanje zaprimilo ih je čak 208. Broj pristiglih priča ukazuje na interes mladih na ovu temu i uspješnost promicanja očuvanja hrvatske povijesti.

Prvu nagradu za kratku priču osvojila je vukovarska gimnazijalka Stella Ristović pod mentorstvom profesorice hrvatskog jezika Damire Nuić koja je istaknula kako je iznimno ponosna na svoju učenicu i njenu priču.
Dobitnica nagrade za najbolju priču je Stella Ristović koja kaže kako joj nagrada jako puno znači te je naglasila kako tema silovanih žena u Domovinskom ratu nije česta i kako se nada da će mladi ljudi nastaviti promicati povijesne vrijednosti naše domovine.

Pročitano 592 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija