Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena zbirka Priče iz domovinskog rata iz pera srednjoškolaca: Prva nagrada vukovarki Stelli Ristović

Predstavljena zbirka Priče iz domovinskog rata iz pera srednjoškolaca: Prva nagrada vukovarki Stelli Ristović FOTO: Arhiva HRV

Na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu, 2.kolovoza, predstavljena je zbirka Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca te su uručene nagrade učenicima za najbolje priče.

Učenicima je nagrade uručio ministar Medved, a na događaju su nazočili, uz roditelje i mentore, izaslanici iz ministarstva te članovi povjerenstva. Ministar je rekao kako je neizmjerno ponosan na ovaj projekt jer se kroz njega potiču mladi naraštaji na razvijanje domoljubnog osjećaja i na očuvanje sjećanja na Domovinski rat.

Nakon predstavljanja zbirke u kojoj se nalaze priče iz prvog i drugog javnog poziva, uručene su nagrade učenicima za sudjelovanje na trećem javnom pozivu iz 2021. godine. U prva dva javna poziva zaprimljeno je 177 kratkih priča iz srednjih škola diljem zemlje, a u posljednjem ovogodišnjem Povjerenstvo za vrednovanje zaprimilo ih je čak 208. Broj pristiglih priča ukazuje na interes mladih na ovu temu i uspješnost promicanja očuvanja hrvatske povijesti.

Prvu nagradu za kratku priču osvojila je vukovarska gimnazijalka Stella Ristović pod mentorstvom profesorice hrvatskog jezika Damire Nuić koja je istaknula kako je iznimno ponosna na svoju učenicu i njenu priču.
Dobitnica nagrade za najbolju priču je Stella Ristović koja kaže kako joj nagrada jako puno znači te je naglasila kako tema silovanih žena u Domovinskom ratu nije česta i kako se nada da će mladi ljudi nastaviti promicati povijesne vrijednosti naše domovine.

Pročitano 981 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI