NAJNOVIJE
Komunalac spreman za zimsko održavanje cesta

Vukovarska gradska tvrtka Komunalac spremna je za zimsko održavanje cesta. 

(Petak, 26 Studeni 2021 19:13)
Proširuju se kapaciteti za covid pacijente u vukovarskoj bolnici

S obzirom na rastući broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj pa tako i Vukovarsko-srijemskoj županiji, provjerili smo kakva je situacija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

(Petak, 26 Studeni 2021 19:07)
Uhićen zbog bušenja pneumatike na vozilima po Osijeku

Zbog bojazni od ponavljanja djela, sudac istrage na Županijskome sudu u Osijeku odredio je istražni zatvor 50-godišnjaku s područja Osijeka i njegovo sprovođenje u KBC Osijek na Kliniku za psihijatriju radi pregleda i obrade zbog pokušaja suicida, a sve zbog sumnje da je od 11.do 22.studenoga ove godine po Osijeku bušio pneumatiku na više osobnih automobila i time počinio štetu vlasnicima vozila.

(Petak, 26 Studeni 2021 18:24)
Gradskoj tvrtki Čistoća Županja uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro

Gradskoj tvrtki Čistoća Županja d.o.o. za komunalne usluge uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro d.o.o. za održavanje i upravljanje stanovima i stambenim zgradama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:50)
Ministrica Tramišak najavila veće potpore poduzetnicima i strateška ulaganja

Na sastanku Kooridnacijskog vijeća regije Panonska Hrvatska održanom u Osijeku, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak je izjavila kako će podjela Hrvatske na četiri statističke regije omogućiti veće potpore poduzetnicima, a planovi industrijske tranzicije omogućit će ulaganja u strateške gospodarske grane u tim regijama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:49)
HZJZ: Preporuke za cijepljenje booster dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je objavio kako se cijepljenje booster dozom protiv covida-19 preporučuje starijima od 18 godina, i to šest mjeseci od završetka cijepljenja i nakon konzultacije s liječnikom, a treća doza nije potrebna onima koji su preboljeli covid i obavili primarno cijepljenje.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:59)
Fuchs: Štrajk u školama nema smisla

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u petak da nedavno najavljeni štrajk u školama nema smisla jer ga najavljuju djelatnici koji ne žele pokazati potvrdu ili napraviti bris, kojih je samo 0,5 posto, a istaknuo je i da je više od 80 posto djelatnika imunizirano, prenosi Hina.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:44)

Napreduju radovi na osječkoj Tvrđi

Napreduju radovi na osječkoj Tvrđi FOTO: ARHIVA HRV

Napreduju radovi u povijesnom dijelu grada na Dravi. 

Osječka Tvrđa povijesni je dio grada na Dravi koji datira iz 18. stoljeća. Nakon oslobođenja grada od osmanlija, austrijske vojne vlasti pristupile su planskoj izgradnji nove tvrđave 1. kolovoza 1712. Do 1722. tvrđava je uglavnom dovršena, ali su gradnje manjeg opsega bile nastavljene do šezdesetih godina 18. stoljeća. Zbog potreba vojske sve su građene od pečene opeke i kamena. Ulice Tvrđe nastajale su planski, a prošle godine u ljeto započeo je projekt Izgradnja i unaprijeđenje osječke Tvrđe koji traje do 2023.godine.

-  Radi se o sveobuhvatnoj obnovi rekonstrukcije komunalne infrastrukture u Tvrđi. Projekt je vrijedan preko 127 milijuna kuna - rekla je voditeljica projekta Sanja Scitovski.

Radovi su već u tijeku godinu dana i obavljeno je 25 posto svih radova. 

- Radi se na radovima zamjene kompletne kanalizacijske infrastrukture, na zanovljavanju vodovodne infrastrukture, a grijanje ostaje na toplanu. Uvode se nove proturne cijevi kroz koje će se provoditi nova elektro, telekomunkacijska infrasturkutera i slicno, a radi se i na obnovi javne rasvjeti. Uvodi se nova, moderna LED rasvijeta. - rekla je Scitovski. 

 Radovi u planiranoj dinamici i prilagođeni su stanarima i korisnicima Tvrđe.

- Krajem godine kada se zatvore terase kafića kreće se s radovima u središnjem dijelu Tvrđe kako bismo spriječili uzurpiranje ugostitelja - rekla je voditeljica projekta. 

Pročitano 215 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija