Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoren 15. DORF

Otvorenje DORF-a Otvorenje DORF-a Foto: Novosti.hr

U lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci projekcijama filmova One su tu redateljice Andrijane Mirne Marin i Novi val – 40 godina nakon autora Nikole Kneževića i Olge Kepčija svečano je otvoren 15. DORF u okviru kojega će biti prikazano osam filmova iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Ukupno 3 hrvatske i 1 svjetska premijera ove godine u Vinkovcima, na velikom ekranu, približit će recentna djela glazbeno-dokumentarne produkcije.

-Jako mi je drago jer obilježavamo jedan mali jubilej i što smo se već devetu godinu etablirali u ovom prostoru. Lapidarij Gradskog muzeja je možda i najbolji prostor u gradu za gledanje filmova - rekao je ponosan Toni Šarić, direktor festivala.

Festival je otvorio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.
-Mislim da festival nije mogao nigdje odsjesti bolje nego u ovoj sredini. Vinkovci su uvijek bili mjesto tradicije, bogate povijesti i kulture, grad brojnih umjetnika i grad rocka. Festival koji ovako govori o glazbi i glazbenicima nije mogao pronaći bolje mjesto od Vinkovaca – poručio je župan.

Festival dokumentarnog rock filma traje do subote, a o najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Andrej Korovljev, redatelj i autor prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma „Tusta“ , predsjednica žirija,Tanja Kvorka, novinarka i urednica rubrike kultura i showbiz u Glasu Slavonije te Vjeran Hrpka, filmski snimatelj.

U okviru OFF DORF programa prije svečanosti otvorenja Dorfa, u baru Hang Loose u društvu urednika Nevija Buzova predstavljen je magazin 46pgs, a održat će se i promocija knjige Glazba za žedno uho i izložba plakata iz kolekcije Žedno uho Mate Škugora. U glazbenom dijelu programa, uz tematske slušaonice uživo ćemo u subotu, nakon svečanog proglašenja pobjednika, gledati 2 velika vinkovačka glazbenika – velemajstora beatboxa Mislava Medića Lil’Beara u društvu s čarobnjakom na usnoj harmonici Igorom Đekeom Harp Explosion.

 

Pročitano 723 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić